Nevresimlerdeki sarı lekeleri dert etmeyin! Bu 2 formül ilk günkü haline döndürecek

Zaman içerisinde sarı lekelerin belirgin hale geldiği ve temizlemenin giderek zorlaştığı nevresimleri ilk günkü hale döndürmek için birkaç yöntem var. Peki nevresimlerdeki sarı lekeler nasıl geçer? İşte formülü…

AİLE 30.07.2024, 15:50
Nevresimlerdeki sarı lekeleri dert etmeyin! Bu 2 formül ilk günkü haline döndürecek
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sarı lekelerin arttığını fark ettiniz mi? Yastık kılıflarından çarşaflara, beyaz kıyafetlerden nevresimlere kadar birçok yerde sarı lekeler fark etmiş olabilirsiniz. Bu lekelerin sebebi ise, elbette ter! Terlemeyle ortaya çıkan bu lekeler, nevresimler başta olmak üzere birçok çamaşırın yıkanmasını ve ilk günkü beyazlığını korumasını zorlaştırıyor. Bu nedenle çamaşırları, hatta yastıkları bile ilk günkü beyazlığına kavuşturmak istiyorsanız, kullanmanız gereken bazı formüller olduğunu bilmelisiniz. Peki nevresimlerdeki, yastıklardaki ve beyaz kıyafetlerdeki sarı lekeler nasıl geçer, çıkar? İşte sarı lekeler yok edecek formüller…
Sosyal medyanın fenomen isimlerinden biri olan David Smith, temizlik alanında vermiş olduğu püf noktalar ile sosyal medya kullanıcılarının bir hayli dikkatini çekiyor. Sarı lekelerin temizlenmediğinde kokma yapabileceğini, hatta zamanla bakteri üreterek, cilt sağlığını riske edeceğini söyleyen David Smith, bu lekeleri geçirmek için iki ayrı yöntem önerdiği bir video paylaştı. Videoda iki yöntemi de deneyen David Smith, iki formülü de denemeden önce küçük bir bölgede test etmeyi muhakkak önerirken, temizliğin ürünün etiketinde yer alan bilgiye uygun olmasını gerektiğini de uzun ömürlü bir kullanım için takipçilerine hatırlattı.
Söz konusu ter lekelerini geçirmekte üzerine hiçbir ürün tanımayan karbonat, hızla beyazlatıcı etkisini size sunuyor. Bunun için sadece bir fincan karbonat ve yarım fincan suyu karıştırarak macun elde etmeniz yeterli oluyor. Bu macunu sarı lekenin üzerine sürmeniz ve bir süre beklemeniz gerekiyor. Yaklaşık yarım saat kadar bekledikten sonra ürünü yıkayıp kurutabilirsiniz.
Evet, limon suyu karbonatlı karışımın etkisini arttıracak asidik özelliğe sahip. Bu nedenle karbonatlı karışımı su yerine, limon suyuyla da hazırlayabilir, daha etkili bir temizlik ortaya çıkarabilirsiniz. Ancak hemen belirtelim asıl silahınız güneş ışığı olmalı! Zira güneş ışığının çamaşırları beyazlatma etkisi bulunuyor. Bunun için çamaşırlarınızı güneş ışığında kurutmayı denemelisiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı