Nijerya'da kolera salgını: Ulusal acil durum ilan edildi!

Batı Afrika ülkesi Nijerya'yı etkisi altına alan kolera salgını, 53 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Durumun vahametini göz önünde bulunduran yetkililer, ülkede "ulusal acil durum" ilan etti.

DÜNYA 26.06.2024, 13:45
1
Nijerya'da kolera salgını: Ulusal acil durum ilan edildi!
Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC) Direktörü Jide İdris, yaptığı açıklamada, salgın nedeniyle yapılan risk değerlendirmesi sonucunda Nijerya'nın "Yüksek Riskli" ülke kategorisine girdiğini ve bu nedenle "ulusal sağlık acil durumu" ilan edildiğini duyurdu.
NCDC, salgının önüne geçmek için harekete geçti. Bölgelere sağlık tesisleri kurulurken, gerekli tıbbi malzemeler de ilgili yerlere sevk edildi.
NCDC'nin verilerine göre, ocak ayından bu yana Nijerya'nın 31 eyaletinde 1528 kolera vakası kaydedildi ve bu vakalardan 53'ü ölümle sonuçlandı.
Geçen yıl ise Nijerya'da 3 binden fazla kolera vakası görülmüş ve 100'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.
"Vibrio" bakterisinin neden olduğu kolera, gıda ve su yoluyla bulaşıyor ve ishal ve şiddetli kusmaya yol açarak vücutta su kaybına neden oluyor. Tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabilen hastalık, Nijerya'da temiz su yetersizliği ve yetersiz tıbbi müdahale gibi faktörlerden dolayı daha da riskli hale geliyor.
Öte yandan Nijerya'da kolera dışında sıtma, çocuk felci, tifo ve maymun çiçeği virüsü gibi salgın hastalıklar da yaygın olarak görülüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı