O ilçede evi olanlar 20 yılsa 20 yıl beklesin! Mert Başaran özellikle uyardı

Emlak ve tasarruf uzmanı olarak tanınan Mert Başaran’dan evi olanlara önemli bir uyarı geldi. Özellikle bir ilçede yaşayanlara seslenen ünlü isim, ‘bekleyin’ dedi. İşte o uyarılar…

EKONOMİ 25.07.2024, 12:20
2
O ilçede evi olanlar 20 yılsa 20 yıl beklesin! Mert Başaran özellikle uyardı
Ekonomi gündeminin tanınan simalarından biri olan Mert Başaran hem emlak hem de tasarruf uzmanı olarak biliniyor. Özellikle sosyal medyada birçok takipçiye sahip olan Mert Başaran, ekonomiye ilişkin değerlendirmeyle dikkat çeken isimler arasında yer alıyor. Zaman zaman yatırımcıları uyaran açıklamalar da yapan Mert Başaran, bir uyarı daha gerçekleştirdi. Uyarıyı sosyal medya hesabından yapan Mert Başaran, özellikle İstanbul’da bir ilçede evi olanlara seslendi. İşte Mert Başaran’ın o uyarıları…

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde başlayan parsel bazlı dönüşüm için ortaya çıkmaya başlamış olan müteahhitlere dikkat çeken bir sosyal medya mesajı paylaşan Mert Başaran, Bakırköy’de evi olanlara doğrudan seslendi. Burada evi olanların satmamasının daha doğru olduğunu söyleyen Mert Başaran, yapmış olduğu açıklamada; “Kriz var işler kötü diye evinizi ucuza almak isteyen müteahhit adına dolaşan alıcılara inanıp mecbur değilseniz evlerinizi vermeyin, dönüşümü bekleyin” şeklinde ifadeler kullandı.

Bakırköy’de evi olanlara Mert Başaran’ın seslenmesi tesadüf değil. Zira İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) temmuz ayında gerçekleştirdiği olağan meclisinden Bakırköy için bir karar gelmişti. Bu ilçede parsel bazlı dönüşümü onaylayan İBB meclisi, Bakırköylülerin yıllardır beklediği haberi verdi. Bu nedenle bölgede emlak sektöründe ciddi bir hızlanma ve hareketlilik yaşanmaya başlamışken, müteahhitler de Mert Başaran’ın belirttiği gibi ev almak için piyasaya çıktı.

Mert Başaran, daha önce de benzer bir uyarı gerçekleştirdi
Öte yandan geçmişte de benzer bir uyarı gerçekleştiren Mert Başaran, ev tapusu olanlara seslenmiş, özellikle de eski bir tapuya sahip olanların daha şanslı olduğunun altını çizerek, ev satmanın makul bir karar olmadığını belirtmişti. Evlerin tıpkı bir arsa gibi değerlendirilmesini ve bekledikçe fiyatının daha da artacağını söyleyen Mert Başaran, o dönemki açıklamalarında, “Yeni ev 20 yıl sonra eski bir ev ama eski ev 20 yıl sonra yeni bir ev olacak” diyerek, ev sahiplerini uyarmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı