Olay iddia: Doları 50 TL'ye, Bakan Şimşek'i ise istifaya itiyorlar

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, son yaptığı ekonomi analizinde dolar kurunun 50 TL'ye ve Bakan Mehmet Şimşelk'in istifaya doğru itildiği bir sürecin içerisine girildiğini öne sürdü.

EKONOMİ 23.06.2024, 09:10
1
Olay iddia: Doları 50 TL'ye, Bakan Şimşek'i ise istifaya itiyorlar
Ekonomi ve siyaset alanlarından gelen haberleri değerlendiren Evren Devrim Zelyut Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in önümüzdeki süreçte çekilmesini gerektirecelk unsurların oluşturulduğunu belirtti.
Kendi sosyal medya kanalında Türkiye ve dünya ekonomisi üzerine değerlendirmeler gerçekleştiren ekonomist Evren Devrim Zelyut "Dolar TL'de 40 küsür lirada gerçekleşecek yıl sonu hedefinin 50'ye doğru itildiğini görüyorum" dedi.
Ekonomi yönetiminin başında olan Mehmet Şimşek'in enflasyon hedefini gerçekleştirene kadar sıkı para politlikasına yani faiz artışlarına devam edeceklerini ifade etmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise faiz artışları konusunda rahatsız olması sebebiyle bir kırılma yaşanacağını söyleyen Zelyut "Siyasete baktığımda dönüp ekonomiye baktığımda oradan gelen işaretleri rakamları söylemleri incelediğim zaman ne yazık ki ne yazık ki diyorum dolar TL'de 40 küsür lirada gerçekleşecek yıl sonu hedefinin 50'ye doğru itildiğini görüyorum. Bu çok üzücü bir gelişme Çünkü enflasyonu da beraberinde yukarı çeker hem de çok büyük baskı yaratır üstümüzde ve bir de Merkez Bankası yöneticilerimizin görevi bırakması Hatta bir tık daha gidelim Sayın Şimşek'in bile çekilmesine dair bir sürecin Ben kapılarının açıldığını görüyorum" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı