ÖMK haftaya TBMM’de

TBMM yeni yasama yılı yarın açılıyor. Gündemde birçok konu bulunurken, MEB Bakanı Yusuf Tekin, milyonlarca öğretmenin bir an önce sonuçlanmasını beklediği Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun (ÖMK) da haftaya TBMM gündemine geleceğini açıkladı. Geçtiğimiz dönemde kanun ile ilgili birçok tartışma gündeme gelmişti, yeni dönemde düzenlemelerin gündeme gelmesi bekleniyor.

GÜNDEM 01.10.2024, 07:25
1
ÖMK haftaya TBMM’de
Eğitim camiasının sonuçlanmasını beklediği Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) TBMM’nin yeni yasama yılında gündemde. Bilindiği üzere Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmeleri TBMM Genel Kurulu’nun Temmuz ayında tatile girmesi sonrası yarıda kalmıştı. MEB Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanu’nun gelecek hafta gündeme geleceğini ifade etti.
Yeni dönemde milletvekillerini yoğun bir mesai bekliyor. Meclis'in ilk gündem maddeleri arasında Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) yer alacak. Öğretmenlerin meslek haklarını güvence altına alacak düzenlemeler ve eğitimde yaşanan şiddet vakalarına yönelik cezaların da yer aldığı kanun önerisi gündemde öne çıkan başlıklardan birisi.
Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ile ilgili açıklamalarda bulunan MEB Bakanı Tekin, gelecek hafta gündeme gelecek ÖMK ile ilgili detaylara da değinerek, “Öğretmenlere karşı uygulanan şiddetin cezasını artırmaya yönelik maddelerin de yer aldığı Öğretmenlik Meslek Kanunu haftaya Meclis'e gelecek. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, Külliye çalışmaları sona erdi. Önümüzdeki hafta Meclis'te Eğitim Komisyonu’na gelir. Önümüzdeki hafta Meclis'te Eğitim Komisyonu’nda tamamlanır. Külliye'deki ilgili kurullarla koordinasyon toplantımızı Cevdet Bey ile yaptık. Redaksiyonunu yapıyoruz. Grup Başkanı imza sürecini takip edecek” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 01 Ekim 2024
İmsak 05:08
Güneş 06:27
Öğle 12:33
İkindi 15:53
Akşam 18:30
Yatsı 19:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı