Otellerde doluluk oranı düştü! Otel fiyatları çakıldı

Türkiye'de tatil beldelerinde yaşanan fahiş fiyatlardan dolayı otellerin doluluk oranları yüzde 70-80 seviyelerinde kaldı. Serbest piyasada fiyat indirimine giren otellerde yüzde 10 ile 20 arasında indirim yapıldı.

EKONOMİ 03.07.2024, 09:50
1
Otellerde doluluk oranı düştü! Otel fiyatları çakıldı
Türkiye'de yaşanan enflasyon ve uygulanan fahiş fiyatlar nedeniyle tatil beldelerinde beklenen hareketlilik olmadı.  Otellerin fiyatlarını artırması, doluluk oranlarını da olumsuz etkiledi. Yüzde 70-80 seviyesinde kalan doluluk oranları nedeniyle fiyatlar aşağıya çekildi. 
Oteller boş odalarını doldurabilmek için turistlere 10 ile 20 arasında indirim uygulamaya başladı. Kurban bayramı sonrası sosyal medyada görüntülene boş kalan Bodrum sokakları dikkat çekiyor. 
Sosyal medyada sıkça paylaşılan boş Bodrum sokakları ve restoranları, turizmin en yoğun olduğu temmuz ve ağustos aylarında beklenen ilgiyi görmemiş olmanın göstergesi. Konaklama sektöründeki yüksek fiyatlar, Avrupalı, Rus ve yerli turistler için pahalı gelince otel dolulukları düşük kaldı. 

Artan fiyatlar yerli turisti düşük sezona yöneltti. Oteller enflasyon nedeniyle yüzde 80'lere varan oranlarda zam yaparken, tatilcilerin alım gücü azaldı. 

Kaynak: Karar
Bodrum'da yüksek fiyatlar nedeniyle turizmciler endişeli. "Bodrum'da konaklama ve restoranlar paralel işliyor. Müşteri profili çekildiğinde restoranlar da boş kalıyor," diyen sektör temsilcileri, yüksek fiyat ve kalite oranı sunan işletmelerin dolu olduğunu, ancak restoranların ve sokakların boş kaldığını belirtiyor.
TÜRSAB Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk, yüksek sezonda konaklama fiyatlarının en tepe noktaya çıktığını, otellerin Avrupa ve Rus pazarları için indirim kampanyaları başlattığını söyledi. Özellikle temmuz ayında son dakika satışlarında boş kalan odaları doldurabilmek için yüzde 10 ile 20 arasında indirimler yapıldı.
Kuk, ekonomik kriz nedeniyle yerli turistin kaçtığını, yüksek kira ve operasyon maliyetleri nedeniyle işletmelerin anormal fiyatlar uyguladığını belirtti. "Sadece yerli değil, yabancı turistler de pahalı buluyor. Bu yüzden kimse ekstra harcama yapmıyor," dedi.
TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir ise Bodrum'daki müşteri profilinin son yıllarda değiştiğini, İngilizlerin ve Almanların Bodrum'a gelmediğini ifade etti. “Yerli turist fiyata bakmadan restorana giriyor ve hesap gelince de sosyal medyadan paylaşıyor. Ancak uyguna yerler de var. Bodrum’da Michelin yıldızı almış bir kebapçıda lahmacun 180 TL. İstanbul’da da fiyatlar böyle. Bodrum’un her bölgesindeki fiyatlar paylaşılmıyor. Bodrum pahalı bir yer değil, seçenek çok. Sadece yüksek fiyatlar gösterilip algı yaratılıyor" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Temmuz 2024
İmsak 03:34
Güneş 05:18
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı