Otellerde konkordato alarmı: Ekonomik buhran talebi azalttı, fiyat indirimleri ise kârı düşürdü!

Turizm sektöründe son zamanlarda artan konkordatolar dikkat çekiyor. Salgın döneminde zirveye ulaşan bu talepler, bu yıl da hızlı bir yükseliş gösteriyor. 2024'ün ilk 5 ayında 23 otel konkordato başvurusunda bulundu.

EKONOMİ 01.07.2024, 15:00
Otellerde konkordato alarmı: Ekonomik buhran talebi azalttı, fiyat indirimleri ise kârı düşürdü!
Salgın döneminde zirve yapan konkordato talepleri, bu yıl yeniden yükselişe geçti ve otelleri alarma geçirdi. Beklenen dolulukların yakalanamaması ve buna bağlı fiyat indirimleri, kârlılıkta düşüşe ve borç ödemelerinde sıkıntılara yol açtı.

Geçen yıl bu sayı 36 iken, 2024'ün ilk 5 ayında 23 otel konkordato başvurusunda bulundu. Bu rakam, sektördeki sıkıntının boyutunu gözler önüne seriyor.
Ekonomideki genel durgunluk, vergi paketi ve FTI Grubu'nun iflasının neden olduğu mali sorunlar, otelleri konkordatoya iten başlıca nedenler arasında.

Sektör temsilcileri, bu yıl sezon doluluklarının beklenenin altında kaldığını ve bunun da fiyat indirimlerine yol açtığını belirtiyor. Bu durum, otellerin kârlılığını düşürdü ve borç ödemelerini zorlaştırdı. Borçlarını ödemekte zorlanan oteller, iflâsı önlemek için konkordatoya başvuruyor.
Ancak konkordato başvurularının kabul edilme ve süreci başarıyla tamamlama oranı oldukça düşük. 2018'den bu yana 283 otel konkordato başvurusunda bulundu, ancak bunlardan sadece 25'i süreci tamamlayabildi.

İzmir Efes/Pamucak'taki 5 yıldızlı Labranda Ephesus Princess oteli de konkordato talebinde bulundu. Otele 3 ay geçici süre verildi.

İflas eden FTI Group'un otelcilik birimi Meeting Point Hotels'in (MP) konkordato istemi ise reddedildi. MP, Türkiye, İspanya, Yunanistan ve diğer ülkelerde 50 otelin işletmecisi konumundaydı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 07 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:19
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı