Son Dakika

Otomobil alacaklar dikkat! Bu haberi okumadan yerinizde kımıldamayın Hangi firma Türkiye’ye yeşil ışık yaktı

Dünyadaki en büyük elektrikli araç üreticisi ünvanına da sahip batarya devi Çinli BYD’nin Manisa’da 1 milyar dolarlık fabrikanın yatırımı kararı almasından sonra, bir başka Çinli otomobil şirketi Chery’de Türkiye’yi kapsama alanına aldı.

EKONOMİ 26.10.2024, 09:15
Otomobil alacaklar dikkat! Bu haberi okumadan yerinizde kımıldamayın Hangi firma Türkiye’ye yeşil ışık yaktı
Türkiye pazarında hatırı sayılır bir satış rakamına erişen Chery, pazar payını hiçbir şirkete kaptırmak istemiyor.
BYD’nin Türkiye üzerinden Avrupa pazarını da hedeflemesi Chery ve BYD arasındaki rekabeti kızıştırdı.
Elbette bu  rekabet öncelikle Türkiye’deki müşterilerin işine yarayacak.
Peki Chery Türkiye’de ne hedefliyor BYD’ye karşı nasıl bir atak yapacak. İşte bu sorunun cevabı geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı.
Çin’in Wuhu şehrinde gerçekleştirilen 2024 Chery Uluslararası Kullanıcı Zirvesi'nde gösterine haritadaki Türkiye detayı katılımcıları heyecanlandırdı.
Chery Internatioal Başkanı Zhang Guibing, yaptığı sunumda, önümüzdeki yıllarda yapılacak genişleme, üretim ve Ar-Ge tesislerine ait paylaştığı dünya haritasında Türkiye’de yer aldı.

Auto Show Dergisi Yayın Yönetmeni Hırant Kasapoğlu  Chery cephesinde yaşanan bu gelişmeyi “Konunun bizim için önemli olan kısmı ise Türkiye'nin isminin, Avrupa üretim tesisleri genişlemesi resmi planları arasında ilk kez geçiyor olması. Ancak fabrikanın hangi şehirde kurulacağı, ne zaman üretime geçeceği, hangi marka ve modellerin üretileceğiyle ilgili Chery tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, Chery İnternational Başkanı Zhang Guibing'in geçtiğimiz ay sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Dolmabahçe ofisinde bir görüşme yaptığı biliniyor.

Kasapoğlu değerlendirmesini “Bu görüşme sonucunda Chery yatırımının son dönemece girdiği tahmin ediliyordu. Bugün Wuhu'da, Chery'nin dünya ekosistemindeki genişleme planlarına ait olarak paylaşılan haritada, Chery Türkiye yatırımının son dönemece girdiği netlik kazandı.” sözleriyle bitirdi.
Bu gelişmeler yaşanırken, Chery’nin  satış grafiği de bir önceki yıla göre artmış durumda. 2024'ün ilk 9 ayı ile, 2023'ün ilk 9 ayı kıyaslandığında satışlar yüzde 40 oranında  artmış.

Chery International bünyesinde, Chery dışında, farklı müşteri grupları ve farklı hedef kitleler için geliştirilen Jaecoo, Exceed, Luxeed, Jetour gibi birçok marka yer alıyor.
 Jaecoo yeni modeliyle Türkiye’ye yollarında boy göstermeye başladı bile.
Özellikle Türk otomobil severler Chery marka modelleri büyük ilgi gösteriyor.
Bütün bu gelişmeler ışığında Chery’nin Türkiye pazarına yatırım yapması kimseyi şaşırtmaz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Ekim 2024
İmsak 05:30
Güneş 06:50
Öğle 12:28
İkindi 15:28
Akşam 17:55
Yatsı 19:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı