Otomobil satışında yeni dönemi Bakan Bolat açıkladı: Doğrulanmış ilan sistemi geliyor

Daha öne konut satışında kullanılan doğrulanmış ilan düzenlemesi otomobil satışlarında da devreye koyuluyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat otomobil satışında yeni dönemi açıkladı.

EKONOMİ 24.08.2024, 14:50
 Otomobil satışında yeni dönemi Bakan Bolat açıkladı: Doğrulanmış ilan sistemi geliyor
Bakanı Ömer Bolat, "Doğrulanmış İlan" düzenlemesinin otomotiv sektöründe de uygulanacağını açıkladı. Bu düzenleme ile yetki belgesi olmayan galericilerin ilan girişi yapamayacağı belirtildi.

Bakan Bolat, otomotiv ilanları için platformlara ilan vermek isteyen vatandaşların Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden doğrulama yapmaları gerektiğini vurgularken "Sistem entegrasyonları sayesinde ilana konu taşıtın ilan veren kişiye veya bu kişinin birinci ve ikinci derece kan hısımlarına ya da eşine ait olduğunun doğrulaması yapıldıktan sonra ilanın verilmesi mümkün olacak" diye konuştu.
Uygulamayla birlikte araç ilanları, sadece ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesine sahip işletmeler tarafından verilebilecek.

Bakanlık tarafından kurulan EİDS) 15 Eylül'de emlak ticaretinde uygulanmaya başlanacak ve ardından otomotiv sektöründe de devreye alınacak.
Bolat, bu düzenleme ile sahte ilanların ve spekülatif fiyat artışlarının önüne geçilerek tüketici mağduriyetlerinin engelleneceğini söyledi. Ayrıca, yetki belgesi olmadan faaliyet gösteren işletmelere 23 milyon lira idari para cezası uygulandığını hatırlattı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 13 Eylül 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:12
Öğle 12:40
İkindi 16:11
Akşam 18:57
Yatsı 20:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı