“Oyun oynamak için değil, oyunu bozmak için” toplandılar

Gazze’de İsrail rejimi tarafından gerçekleştirilen soykırım, AGD’li çocuklar tarafından protesto edildi. “Oyun oynamak için değil, oyunu bozmak için buradayız” diyen minikler, Fatih Camii’nden Saraçhane Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirirken, yapılan basın açıklamasında, “Filistin bizim namusumuzdur, şerefimizdir. Katil İsrail’in koruyucusu olan ABD’nin üslerini istemiyoruz.” denildi.

GÜNDEM 26.07.2024, 06:40
1
“Oyun oynamak için değil, oyunu bozmak için” toplandılar
Siyonist İsrail rejimi tarafından Gazze’de gerçekleştirilen soykırım aralıksız bir şekilde devam ederken, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde çocuklar Fatih Camii’nden, Saraçhane Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Binlerce minik çocuğun katılımıyla gerçekleşen programda “Katil İsrail”, “HAMAS’a Selam Direnişe Devam”, “Cenk, Cihat, Şehadet” gibi sloganlar da atıldı. “Çocuklar uyurken sessiz kalınır, ölürken değil” şeklinde pankartların açıldığı yürüyüş, Saraçhane Meydanı’nda yerini konuşmalara bıraktı. Çocukların konuştuğu Saraçhane Meydanı’nda yapılan basın açıklamasının ardından Gazze ve Filistin halkı için dua edildi.
AGD öncülüğünde Saraçhane Meydanı’nda gerçekleştirilen eylemde konuşan Muhammed Oğuz Bozkurt isimli çocuk, “Gazze’de hâlâ devam eden soykırımda 50 bin şehit verdik. Bunun 16 bini çocuk. Biz şu an açıklama yaparken bile şehit veriyoruz. Filistin basit bir toprak parçası değildir. Erbakan Hoca’mızın dediği gibi Filistin meselesi imani bir meseledir” dedi.
İslam ülkelerine seslenerek, “Daha ne kadar uyuyacaksınız, uyanın artık” çağrısında bulunan AGD mensubu minik çocuk, “Filistin bizim namusumuzdur, şerefimizdir. Oyun oynamak için değil, oyunu bozmak için buradayız.  Gazzeli çocukların elleri, anne babasının parçalanmış bedenini tutmasın diye toplandık. Katil İsrail’in koruyucusu olan ABD’nin üslerini istemiyoruz. İsrail’le ticaret yapılmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Binlerce çocuğun katılımıyla Saraçhane’de gerçekleştirilen eylemde Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde’yi temsilen de bir çocuk konuşma yaptı. İslam dünyasına seslenen minik Ebu Ubeyde, “Ey korkak liderler, üzgün olduğunuzu söylüyorsunuz. Bize üzülmeyin, siz kendi halinize üzülün” diye konuştu.
Saraçhane Meydanı’nda gerçekleştirilen eylem, ezgi okunması ve edilen duaların ardından sona erdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı