“Özel güvenlikler ücret konusunda mağdurlar”

*Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, Millî Gazete’ye konuştu… Çağırıcı, güvenlik çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti…

GÜNDEM 29.06.2024, 07:20
1
“Özel güvenlikler ücret konusunda mağdurlar”
Özel Güvenlik Haftası nedeniyle Millî Gazete’yi ziyaret eden Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, özel güvenlikçilerin sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çağırıcı, özel güvenlik çalışanlarının ortalama 24-25 bin lira maaş ile çalıştığına dikkat çekerek, “Bugün bu enflasyonist ortamda arkadaşlarımız ücret bakımından son derece mağdurlar” dedi. Özel Güvenlik Haftası nedeniyle Millî Gazete’yi ziyaret eden Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, özel güvenlik çalışanlarının mesleki anlamda yaşadıkları mağduriyetlere dikkat çekerken, başta ücret yetersizliği olmak üzere mağduriyetlerin son bulması için çağrıda bulundu.

Özel güvenlik çalışanlarının özellikle ücret bakımından mağdur olduklarına dikkat çeken Çağırıcı, güvenlik görevlilerinin bugün ortalama 24-25 bin lira ücret aldıklarını ifade ederek, “Bizim bir kanunumuz var, 5188 sayılı özel güvenlik kanunu. Biz özel güvenlikler olarak İçişleri Bakanlığı'na bağlıyız ve başımızda sürekli olarak bizi denetleyen bir yapı var. Özel güvenlikler bugün kamu güvenliğine en büyük katkıyı sağlayan bir halde çalışırken yapılan işe göre alınan ücret yetersiz, hele şu enflasyon ortamında ciddi anlamda yetersizlikler var” dedi.

Sendika olarak gerçekleştirdikleri toplu sözleşmeler ile kayıpların önüne geçebildiklerine dikkat çeken Çağırıcı, kamu kesiminde KİT’lerde çalışan güvenliklerin mağdur olduğunu vurgulayarak, “Kamuda öyle bir kesim var ki özellikle KİT’lerde çalışan arkadaşlarımız var. Bunlar ihaleli işlerde çalışıyorlar, ihale yapılıyor, 2 yıl süresi. Orada sadece asgari ücretin farkını alıyorlar, yılbaşında asgari ücrete ne kadar artış olursa orada bir artış alıyorlar, bunun haricinde herhangi bir artış olmuyor. Bugün bu enflasyonist ortamda arkadaşlarımız ücret bakımından son derece mağdurlar” ifadelerini kullandı.

Güvenlik görevlilerin kimlik kartlarının yenilenmesinde problemler yaşandığını vurgulayan Çağırıcı, diğer kimlik kartlarının olduğu mesleklerde böyle sorunların olmadığını belirterek, “Güvenlik görevlilerin olaya karıştığında adli vaka olduğunda bir yıl üzeri herhangi bir ceza aldı ise kimlik kartı iptal ediliyor. Katalog suçlarda İçişleri Bakanlığı tarafından kartın iptal edilmesini biz de destekliyoruz. Ama iftiraya uğradığı zaman savcılık soruşturma başlattığı an kimlik kartı iptal oluyor. Beraat ettiğinde tekrar kartı alamıyor. Bu sorunun çözülmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı