Palamut ekşilisi tarifi ile Karadeniz'de gibi hissedeceksiniz

Birçok kişinin en sevdiği balık yemeklerinden olan palamut ekşilisini 10 dakikada hazırlayabilirsiniz. Nasıl mı? İşte pratik tarifimize dair ayrıntılar…

AİLE 20.06.2024, 17:00
1
Palamut ekşilisi tarifi ile Karadeniz'de gibi hissedeceksiniz
Hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından düzenli olarak tüketilmesi gereken balık, birçok cinsi ile sofralarımıza konuk olur. Bu kapsamda o balık cinslerinin en sevilenleri arasında şüphesiz ki palamut yer alır.
Palamut, çok farklı şekillerde hazırlanabilen bir balık türüdür. Yüksek Omega- 3 içeriğinin yanı sıra vitaminler ve mineraller bakımından da zengin olan palamut, insan sağlığını çok çeşitli açılardan destekler.
Palamudun en sevilen hali birçok kişi için palamut ekşilisidir. Peki, palamut ekşilisi nasıl hazırlanır, püf noktaları neler? İşte lezzetli mi lezzetli palamut ekşilisi tarifine dair ayrıntılar…
Palamut ekşilisi, balığı satın aldıktan sonra her evde olan malzemeler ile hazırlanabilen pratik bir tariftir.Palamut ekşilisi tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
Palamut ekşilisinin yapım aşamaları son derece basittir. Daha önce mutfağa balık hazırlamak için girmemiş olanlar dahi bu tarifi kolay bir şekilde hazırlayabilir. Palamut ekşilisi tarifi için öncelikle soğan ve patatesleri halka halka olacak şekilde doğrayın. Ardından domatesleri, biberleri ve sarımsakları ince ince kesin. Palamudu kalın halkalar şeklinde doğrayın. Bu esnada tüm siyahlıkları temizlemeyi ihmal etmeyin.
Kalın tabanlı bir tavanın içerisine önce soğanları ardından ise patatesleri yerleştirin. Palamutları da yerleştirdikten sonra diğer sebzeleri ekleyin. Tüm malzemeleri dizdikten sonra limon suyunu, suyu, zeytinyağını, tereyağı parçalarını, limon dilimlerini ve baharatları tavaya ilave edin.
Ocağın altını ilk etapta yüksek ayara getirin kaynama başladıktan sonra ise ateşi en düşüğe ayarlayın. Bir bıçak ya da çatalın ucu ile patatesleri kontrol edin. Eğer patatesler pişti ise ocağın altını kapatın ve yemeğinizi 5 dakika kadar dinlendirin.
Palamut ekşilisini ince doğranmış maydanoz eşliğinde servis edin. Afiyet olsun!
Tarifini paylaşmış olduğumuz palamut ekşilisinin hazırlık aşaması 10 dakika, pişirme aşaması ise 30 dakika kadar sürmektedir. Tarif, 4 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı