Papara Nasıl Yapılır? Tarifi

Hemen hemen her evde, taze olarak alınan ekmeklerin bayatladığı günler olur. Bu durumda bayat ekmekleri en iyi şekilde değerlendirebilir ve papara yapmayı tercih edebilirsiniz.

AİLE 27.06.2024, 03:15
Papara Nasıl Yapılır? Tarifi
Pazar kahvaltıları için taze taze alınan ekmekler kahvaltı sofralarında tüketilemeyebilir. Ardından gün boyu evde olunmaması, akşam yemeklerinin atlanması gibi etmenlerde ekmeklerin bayatlamasına neden olur. Bu gibi durumlarda bayat ekmekleri en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz papara tarifini hemen uygulayabilirsiniz.
Hem lezzetli hem de ekonomik bir tarif olan paparayı yapmak için bayat ekmekleri kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda bayatlamış pideleri de kullanabilirsiniz. İşte kolay ve lezzetli bir tat elde edebileceğiniz papara tarifi!

Papara, birçok yörede ekmek mantısı olarak da bilinmektedir. Bayatlayan ekmeklerin en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlayan bu tarif aynı zamanda lezzetli bir akşam yemeği menüsü hazırlanmasına da imkan sunuyor. Birçok kişi bayatlayan ekmekleri küçük parçalar haline getirerek buzluklarında muhafaza etmeyi ve ardından köfte yapımında kullanmayı tercih ediyor. Papara tarifini öğrendikten sonra artık bayat ekmekleri değerlendirmek için uzun süre beklemenize gerek kalmayacak. Hem kendiniz hem de çocuklarınız için tercih edebileceğiniz paparanın hazırlanması için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;

Yukarıda yer alan malzemeler ile hazırlanacak olan papara, ortalama olarak dört kişilik olacaktır. On beş dakika gibi kısa bir hazırlık süresine sahip olan bu lezzetli yemeğin pişme süresi de yine on beş dakika sürecektir. Papara hazırlamak için takip etmeniz gereken adımlar ise sırası ile şu şekilde olacaktır;

Papara yapmak için özellikle bayat ekmeklerin ya da pidelerin kullanılması gerekir. Tavaya alınan pide ya da ekmekler, tereyağı eriyene kadar düzenli aralıklar ile karıştırılmalıdır. Bu sayede pidelerin ısınması ve yemeğin daha lezzetli olması sağlanacaktır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı