Paşa Böreği Nasıl Yapılır? Tarifi

Türk mutfağının önemli tatları arasında elbette hamur işi ürünler yer alır. Bu kez sizlere, Aydın yöresinin ünlü paşa böreğinin nasıl yapılacağınız ve bilinmesi gereken püf noktalarından bahsedeceğiz.

AİLE 27.06.2024, 03:15
1
Paşa Böreği Nasıl Yapılır? Tarifi
Hemen hemen her kadın, her gün ‘ne yemek yapsam?’ sorusu ile karşı karşıya kalıyor. Akşam yemekleri için hangi çeşitlerin tercih edilmesi gerektiği her evin sorunu haline gelmiştir. Bu sorunuza yanıt olabilecek paşa böreği tarifi ile bu kez hem göze gem de damağa hitap eden bir menü oluşturabilirsiniz.
İşte akşam yemeği için tercih edebileceğiniz paşa böreğinin malzemeleri ve tarifi!

Hamur işi türleri, Türk mutfağının en önemli lezzetleri arasında yer alıyor. Özel günlerin vaz geçilmezleri olan hamur işleri arasında bulunan börekler ise günün her saati afiyetle tüketilmektedir. İster sabah kahvaltısında ister öğle yemeğinde ister akşam yemeğinde börek tüketimi tercih edilebilir. Börek denildiğinde ise kişilerin aklına klasik tepsi böreği ya da sigara böreği gelmektedir. Patatesli, kıymalı ya da peynirli olarak sıklıkla hazırlanan klasik börekler yerine bu kez Aydın’ın geleneksel tatları arasında bulunan paşa böreğini denmeye ne dersiniz? Hem akşam yemekleriniz hem de ağırlayacağınız konuklarınıza ikram etmek için hazırlayabileceğiniz paşa böreğinin malzemeleri şu şekilde sıralanmaktadır;
Paşa böreğinin hamuru için gerekli olan malzemeler;

Paşa böreğinin kıymalı harcı için gerekli olan malzemeler

Paşa böreğinin sosu için gerekli olan malzemeler

Paşa böreğinin üzeri için gerekli olan malzemeler

Yukarıda yer alan malzemeler ile hazırlayacağınız paşa böreği ile ortalama olarak sekiz kişilik servis elde edebilirsiniz. Listede yer alan malzemelerin sayısını sistematik olarak artırarak daha fazla kişi için bu lezzetli börekten hazırlayabilirsiniz. Malzeme listesinin uzunluğu, paşa böreğinin zor bir yapım aşamasına sahip olduğunu düşünmenize neden olabilir. Ancak paşa böreğinin hazırlık süreci kırk dakika, pişme süresi ile yirmi dakikadır. Paşa böreğini pratik bir şekilde hazırlamak için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanmaktadır;

İlk kez bu böreği evde yapacak olanlar, hazırlık aşamasında biraz zorluk yaşayabilir. Ancak ikinci denemelerinde oldukça pratik bir şekilde paşa böreğini hazırlayacaklardır. Paşa böreğinde dikkat edilmesi gereken püf noktaların başında hamurdan bezelerin elde edilmesi ve açılması yer alır. Bu aşamada açılmak için bekleyen hamurun kurumaması için düzenli olarak üstünün örtülmesi gerekir. Bunun haricinde hazırlanan yoğurt için sarımsak kullanımı tercih edilebileceği gibi sade yoğurt kullanımı da tercih edilebilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı