Son Dakika

Patates ve soğan saklamada yapılan en büyük hatalar, doğrusu meğer buymuş

Mutfakların vazgeçilmez ikilisi patates ve soğan, doğru saklandığında uzun süre tazeliğini koruyabilir. Ancak yanlış saklama yöntemleri, bu besinlerin hızla bozulmasına yol açabilir. İşte patates ve soğanları doğru saklamanın püf noktaları.

SAĞLIK 03.07.2024, 05:50
1
Patates ve soğan saklamada yapılan en büyük hatalar, doğrusu meğer buymuş
Sofraların vazgeçilmezi patates ve soğanı marketlerden veya pazarlardan satın aldıktan sonra doğru şekilde saklamak hem lezzetlerini korumak hem de sağlık açısından oldukça önemlidir.
Uzmanlar, patates ve soğan gibi besinlerin gerekli önlemler alınmadığı için çürüdüklerinde tehlike saçabileceklerini vurguluyorlar. Peki, bu besinleri uzun süre taze tutmanın püf noktaları nelerdir? işte ayrıntılar.

Soğanlar, evinizin serin ve güneş görmeyen bir köşesinde en iyi şekilde saklanır. Nemden uzak bir ortamda muhafaza edilmelidir.
Eğer çuval kullanıyorsanız, soğanların betonla temas etmemesine özen gösterin. Soğanları buzdolabında saklamak yanlıştır; çünkü soğuk hava soğanların çabuk bozulmasına neden olabilir.
Kesilmiş soğanları ise hava almayan kaplarda veya kilitli poşetlerde derin dondurucuda saklayarak ömrünü uzatabilirsiniz. Dışarıda muhafaza edilenlere göre derin dondurucuda saklanmış olan soğanlar daha uzun ömürlü olurlar.

Patatesler için sepet veya çuval ideal saklama araçlarıdır. Temiz ve nemsiz bir kutu da geçici bir çözüm olabilir. Patatesler haftalık olarak kontrol edilmeli ve bozulmaya yüz tutmuş olanlar ayıklanmalıdır.
Patateslerin yüzeyinde çatlaklar varsa, bunlar hemen tüketilmelidir. Ayrıca, patatesleri yıkamadan saklamak önemlidir; ıslak patatesler çabuk bozulur. Sadece üzerinde toprak varsa kuru fırça yardımıyla temizleyebilirsiniz. Bu arada patateslerin yüzeyinde çatlaklar oluşursa bu patatesleri saklamadan kullanın.

Domateslerin buzdolabında saklanması yaygın bir yanlıştır; soğuk hava domatesin lezzetini kaybetmesine neden olur. Süt ise buzdolabının orta raflarında muhafaza edilmelidir; kapak bölümünde sıcak hava ile temas etmesi sütün bozulmasını hızlandırır.
Marul gibi yeşillikler ise kağıt havlu veya kağıda sarılarak buzdolabında saklanmalıdır; naylon torbalar hava sirkülasyonunu engelleyerek çürümelerine yol açar.
Bu çok basit ama etkili yöntemler ile mutfakta çok sık kullanılan gıdalarınızın ömrünü daha da uzatabilir, sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlamaya devam edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Temmuz 2024
İmsak 03:34
Güneş 05:18
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı