Patatesi böyle saklarsanız tam 6 ay yiyebilirsiniz! Her adıma dikkat…

Doğru saklanmadığında çabuk bozulabilecek sebzelerden biri olan patates, doğru saklandığında ise, aylarca bozulmadan tüketilebiliyor. Peki patates nasıl saklanmalı? İşte patatesi doğru saklama koşulları…

AİLE 31.07.2024, 04:05
5
Patatesi böyle saklarsanız tam 6 ay yiyebilirsiniz! Her adıma dikkat…
Tek başına birçok yemeğin baş malzemesi olan patates, aynı zamanda başka birçok yemek için de yardımcı ürün olarak kullanılabiliyor. Haşlamasından salçalı yemeğine, yumurtalı kavurmasından yalancı mantıya kadar birçok yemekle lezzetten lezzete damağınızı sürükleyebilecek olan patates, genellikle uygun fiyatlı sebzeler arasında yer alıyor. Aynı zamanda doğru saklandığında uzunca süre dayanmasıyla da birçok kişinin kilo kilo aldığı patates, doğru saklanmadığında ise hemen bozuluyor. Peki patates nasıl saklanmalı? İşte patatesi doğru saklama koşulları…


Elbette patatesle ilgili en bilindik saklama koşulu, artık herkesin malumu! Kesinlikle serin ve kuru ortamda saklanması gerektiğinden bahsediyoruz… Patates yiyen herkesin bildiği bu saklama koşuluna uymazsanız, patatesleriniz filizlenir ve bir süre sonra da bozulmaya başlar. Bu nedenle ilk olarak nemli olmayan, serin ve kuru bir ortamda patatesi saklamanız gerektiğini bilmelisiniz.

Serin ve kuru ortamda saklanması son derece elzem olan patatesin aynı zamanda güneş ışığından ya da ışık veya ısı gibi yerlerden de uzak tutulması gerekir. Zira tüm bu olumsuz koşullar, patates için filizlenme demektir. Bu nedenle patatesi saklama yerini iyi seçmelisiniz.

Açıkçası patatesleri torbada saklamanın kötü bir fikir olduğunu düşünüyorsanız, kesinlikle yanılıyorsunuz. Tam tersine, patatesleri havalandırılmış torbalarda saklamak, hava dolaşımı sağlayacağı için patatesleri daha taze tutar. Ancak önemli olan bir detay var, torba dediğimiz plastik poşet torbalar değil. Patatesleri uzun süre tüketmek istiyorsanız kumaş ya da kâğıt torbaları seçmelisiniz.

İlginç bir biçimde birçok gıda etil salgıladığı için yan yana saklanmaya uygun değildir. Bu nedenle eğer patates ve soğanı aynı kapta ya da yerde saklıyorsanız, hemen birinin yerini değiştirmelisiniz. Zira patates, diğer gıdalarda pek dost sayılmaz. Bu nedenle patatesi tek başına saklamaya özen göstermelisiniz.

Bir söz vardır: ‘çürük elma, sepetteki diğer elmaları çürütür’ diye, söz konusu patatesse, bu söz kesinlikle doğru! Patatesleri daha uzun süre saklamak istiyorsanız, çürük ya da yeşil olanları ayıklayarak saklamalısınız. Ayrıca hemen belirtelim, doğru saklanan patates tam 6 aya kadar dayanabilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı