Patatesi bu şekilde tüketmekten vazgeçin! Araştırmalar kansere işaret ediyor

Yapılan son araştırma, patatesin en tehlikeli halini ortaya çıkartmış bulunuyor. Uzmanlar kesinlikle bu hali tüketmemek gerektiğini söylüyor. Peki patates nasıl tüketilmemeli? İşte patatesin en zararlı hali…

GÜNDEM 01.09.2024, 21:50
1
Patatesi bu şekilde tüketmekten vazgeçin! Araştırmalar kansere işaret ediyor
Birçok yemeğin içerisinde kullanılabildiği gibi tek başına da birçok yemek yapılabilen patates, hiç tartışmasız mutfağın temel besinleri arasında yer alıyor. Ancak patatesten fayda alabilmek ve sağlığınızı korumak için patatesi nasıl tükettiğiniz tahmin ettiğinizden daha çok önem taşıyor. Özellikle de bir şekliyle asla tüketilmesi önerilmeyen patatese ilişkin yapılan son araştırma, bu şekilde tüketildiğinde kansere bile neden olabildiğini gösteriyor. Peki patates nasıl tüketilmemeli? İşte patatesin en zararlı hali…

Yapılan son araştırmalar, patatesi kızartarak tüketmenin çok zararlı olduğunu göstermiş bulunuyor. Patates kızartmasında bol miktarda olan trans yağ, özellikle kalp ve damar sağlığını olumsuz olarak etkiliyor. Kalp ve damar sağlığını riske atan patates kızartmasının yüksek kalorili olması da uzmanlarca sorun olarak görülüyor. Kilo alımına neden olan patates kızartması dengesiz bir şekilde tüketildiğinde ise, obezite riskini önemli ölçüde arttırıyor.


Patates kızartmasının akrilamid içerdiğini de ortaya çıkarmış olan son araştırma, bu maddenin kanser riskini arttırabileceğini söylüyor. Son derece tehlikeli bir bileşen olan akrilamid içeren gıdalardan uzak durmayı öneren uzmanlar, bu nedenle patatesi kızartarak tüketmemek gerektiğini söylüyor. Patatesin faydalı bir besin olduğu için tüketilmesi gerektiğini de söyleyen uzman isimler, patatesin doğru tüketimine ilişkin de bilgi vermiş bulunuyor.

Patatesi kızartarak tüketmeyi önermeyen uzman isimler, buharda pişen patatesin son derece sağlıklı ve faydalı olduğunu belirtiyor. Buharda pişirme gibi fırında pişirmeyi de öneren uzmanlar, patatesi fırınlayarak tüketmenin de herhangi bir risk oluşturmadığını belirtiyor. Uzmanların önerdiği son yöntem ise kaynatma. Haşlama usulü de denen bu yöntemin sağlığı riske atmadığını söyleyen uzman isimler, patatesi kızartmak yerine buharda pişirerek, fırınlayarak ya da kaynatarak tüketmenin daha doğru olduğunu söylüyor. Ancak patatesin bol miktarda karbonhidrat içerdiği düşünüldüğünde ölçülü bir şekilde tüketilmesinde fayda bulunuyor.  

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 15 Eylül 2024
İmsak 04:53
Güneş 06:14
Öğle 12:39
İkindi 16:09
Akşam 18:54
Yatsı 20:09
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı