Son Dakika

Patatesi kahvaltıda daha önce böyle yemediyseniz pişman olmanız an meselesi! Sadece 10 dakika sürüyor

Kahvaltılık denince birçok yemek ortaya çıkaran patates, özellikle fırında susamlı bir şekilde yapılınca güne iyi başlamanızı sağlıyor. Peki kahvaltılık fırında susamlı patates tarifi nasıl yapılır? İşte tarifi…

AİLE 28.07.2024, 14:45
 Patatesi kahvaltıda daha önce böyle yemediyseniz pişman olmanız an meselesi! Sadece 10 dakika sürüyor
Her gün günün en önemli öğünü olması sebebiyle uzmanların atlamamayı önerdiği kahvaltılara yeni yeni lezzetler eklemek her zaman kolay olmuyor. Ancak patates sevenlerden iseniz, kahvaltılık fırında susamlı patates tarifi damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak alışılmamış bir lezzeti garanti ediyor. Üstelik kahvaltılık fırında susamlı patates tarifi çok pratik bir şekilde hazırlanıyor. Peki kahvaltılık fırında susamlı patates tarifi nasıl yapılır? İşte kahvaltılık fırında susamlı patates tarifi ve malzemeleri…
Kahvaltılar için pratik lezzetlerden biri olan kahvaltılık fırında susamlı patates tarifi, az malzemeyle yapılan ekonomik tarifler arasında yer alıyor. Hazırlama süresi 10 dakika olan kahvaltılık fırında susamlı patates, 35 dakika gibi kısa bir süre içerisinde pişiyor. Kahvaltılık fırında susamlı patatesin bu tarifi, yaklaşık 4-6 kişilik bir porsiyon sunuyor. İşte kahvaltılık fırında susamlı patates tarifi için gerekli olan malzemeler:
Lezzetli ve farklı bir kahvaltılık arayanlar için iyi bir alternatif olan kahvaltılık fırında susamlı patates tarifini evde yapmak için ilk olarak baby de denilen minik patatesleri üzerinde toprak ya da kalıntı kalmayana dek güzelce yıkayın. Ardından bir kâse içerisinde baharatları, susamı ve yağı ekleyerek iyice karıştırın. Yıkamış olduğunuz patatesleri ortadan ikiye bölerek, soymadan yağlı kâğıt sermiş olduğunuz fırın tepsisi üzerine koyun. Ardından kasedeki karışımı patateslerin her yerine gelecek şekilde dökün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana dek pişirin.
Kahvaltı sofralarınızın gözbebeği olabilecek olan kahvaltılık fırında susamlı patates tarifi doğrudan servis edebilir. Ancak bu tarifi doyurucu olması açısından öğlen ya da akşam yemeğinde deneyecekseniz sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurtla da servis edebilirsiniz. Hatta yoğurdun üzerine ekleyeceğiniz kızdırılmış yağdaki pul biber sosu, susamlı patatesinizin daha çok iştahla yenilmesini sağlayacaktır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı