Patatesten yapılan bu çorba iştah kabartıyor! Herkes kaşık kaşık içecek

Kolay çorbalardan biri olan sütlü patates çorbası, lezzetiyle deneyenleri etkilemeyi başaran bir tarif. Peki sütlü patates çorbası nasıl yapılır? İşte sütlü patates çorbası tarifi ve malzemeleri…

GÜNDEM 01.09.2024, 21:15
1
Patatesten yapılan bu çorba iştah kabartıyor! Herkes kaşık kaşık içecek
Son derece lezzetli bir çorba olan sütlü patates çorbası, adeta şifa saçan çorbalar arasında yer alıyor. Lezzetli olduğu kadar yapımı pratik de olan sütlü patates çorbasının pratik yapım aşamaları, hemen çorbayı sofraya koymanıza yardımcı oluyor. Üstelik az malzemeyle yapılan sütlü patates çorbası, ekonomik çorbalar arasında da yer alıyor. Peki sütlü patates çorbası nasıl yapılır? İşte sütlü patates çorbası tarifi ve malzemeleri…

Pratik çorba tariflerinden biri olan sütlü patates çorbası, sadece 5 dakika gibi kısa bir süre içerisinde hazır oluyor. Pişirme süresi de oldukça kısa olan sütlü patates çorbası, 30 dakikada içmeye hazır hale geliyor. Ayrıca sütlü patates çorbasının bu tarifi, 6-8 kişilik porsiyona göre planlanmış bulunuyor. İşte sütlü patates çorbası tarifi için gerekli olan tüm malzemeler:
·         1 su bardağı süt
·         1 tane soğan
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         1 yemek kaşığı tereyağı
·         3 su bardağı su
·         3 tane patates
·         Yarım çay kaşığı karabiber

Evde pratik bir şekilde sütlü patates çorbası yapmak için ilk olarak tereyağını tencereye koyun ve eritmeye başlayın. Ardından incecik doğramış olduğunuz soğanı yağın içerisine ilave edin. Soğanlar pembeleşene dek yağ ile kavurun. Soğanlar kavrulduğunda yemeklik doğradığınız patatesleri yağa ekleyin ve kavurma işlemini sürdürün. Son olarak çorbanın suyunu ilave edin ve patateslerin diriliği gidip, yumuşayana dek pişirin. Patatesler piştikten sütü de ekleyip bir taşım kadar daha kaynatın. Hazır olan çorbayı baharatları da ekleyip blenderden geçirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz.

Lezzetli ve sağlıklı bir sütlü patates çorbası içmek istiyorsanız, patatesleri önce kavurup sonra pişirmeye özen gösterin. Bu sayede nişastasını daha az salacak olan patatesler, sütlü patates çorbasının tadını değiştirmeyeceği gibi sağlığını da olumsuz bir şekilde etkilemez.  

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 15 Eylül 2024
İmsak 04:53
Güneş 06:14
Öğle 12:39
İkindi 16:09
Akşam 18:54
Yatsı 20:09
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı