Patlıcan Çullaması Nasıl Yapılır? Tarifi

Patlıcan, sofralarda farklı halleri ile yer alan ve sevilerek tüketilen sebzelerin başında yer alıyor. Bu yazımızda sizlere, patlıcandan hazırlanan çullamanın nasıl yapıldığını ve püf noktalarını aktaracağız.

AİLE 26.06.2024, 11:40
Patlıcan Çullaması Nasıl Yapılır? Tarifi
Mevsiminde tercih edilen patlıcan, birçok yemek tarifinde başrolde karşımıza çıkıyor. Sadece sıcak yemeklerde değil, zeytinyağlı, kızartma, meze ya da salata formunda da sıklıkla tüketilen patlıcan hemen hemen herkesin severek tükettiği sebzelerin başında yer alıyor.
Bu yazımızda sizlere aktaracağımız patlıcan çullaması; salata, meze ya da yemek olarak tercih edilebilir. İşte hem az yağlı hem de oldukça lezzetli olan patlıcan çullaması tarifinin tüm detayları!

Patlıcan kullanımı ile birçok farklı tarzda lezzetler elde edilebilir. Kıymalı olarak patlıcan yemeği, karnıyarık, patlıcan oturtma gibi seçenekler sıklıkla değerlendirildiği gibi kabak ve patates eşliğinde patlıcan kızartması da özellikle yaz aylarında sıklıkla tercih edilmektedir. Üzerine sarımsaklı domates sosu ya da yoğurt ilave edilerek tüketilebilen patlıcan kızartma hem pratik bir alternatif oluyor hem de sıcak yaz günlerinden insanın içinin ferahlamasını sağlıyor. Patlıcan çullaması ise salata olarak tüketilebileceği gibi aynı zamanda meze ya da hafif bir yemek olarak da değerlendirilebilir. Patlıcan çullaması yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;

Patlıcan çullaması yapmak için kullanacağınız malzemeler, dört kişilik bir menü hazırlamanıza imkan sunacaktır. Daha çok kişiye bu lezzetli ve hafif tarifi hazırlamak isteyenler, listede yer alan tüm malzemeleri sistematik olarak arttırabilir. Ortalama olarak on dakikalık bir hazırlık sürecine sahip olan patlıcan çullaması tarifi, kırk dakikalık pişme süresinin ardından servise hazır hale gelmektedir. Kolay bir şekilde patlıcan çullaması hazırlamak için takip etmeniz gereken adımlar sırası ile şu şekildedir;

Patlıcan ve diğer sebzeleri közlemek için döküm tencereniz yoksa bunun yerine önceden 180 derece ısıtılmış fırınları kullanabilirsiniz. Ortalamak olarak yirmi beş dakika ila otuz dakika boyunca sebzeleri fırınladıktan sonra işlemlere devam edebilirsiniz. Patlıcan çullamasını servis ederken ılık ya da soğuk tüketilebileceğini göz önüne alın. Bu sayede hazırladığınız bu tarifi yemek olarak servis edebileceğiniz gibi meze ya da salata olarak da servis edebilme ayrıcalığına sahip olabilirsiniz. Servis aşamasına damak tadınıza göre sirke ya da limon suyu ilave edebilirsiniz. Dilerseniz sadece zeytinyağı ekleyerek de patlıcan çullamasını tüketebilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı