Patlıcan kapama tarifi ile sofralarınızı zenginleştirin, parmaklarınızı yiyeceksiniz

Hafta sonu için pratik tarif arayışı içerisinde olanlar dikkat, bu içeriğimiz tam size göre! İşte tadına doyamayacağınız patlıcan kapama tarifimize dair tüm ayrıntılar…

AİLE 02.07.2024, 07:20
Patlıcan kapama tarifi ile sofralarınızı zenginleştirin, parmaklarınızı yiyeceksiniz
Patlıcanın olduğu her tarifi bayılarak tüketenler için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde, belki de daha önce hiç tatmadığınız bir kapama tarifine yer verdik.
Patlıcanlı kapama tarifimizi hem aile sofralarınız hem de davet sofralarınız için gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Peki, patlıcanlı kapama tarifi nasıl hazırlanır? İşte ayrıntılar…

Patlıcanlı kapama tarifimiz için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
250 gram kuzu kuşbaşı, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tane kuru soğan, 1 tane yeşil biber, 1 tane domates, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı su, 1 tane defne yaprağı, 1 avuç maydanoz, 4 tane patlıcan, 1,5 çay kaşığı tuz, 3,5 su bardağı sıcak su, 2 su bardağı pirinç, 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ (pilav için).

Patlıcanlı kapama tarifinin yapımına etleri kavurarak başlayın. Kızdırdığınız sıvı yağın içerisine kuzu etlerini atın ve etler sularını salıp çekene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız biberler ile kuru soğanları tavaya ilave edin ve 6 dakika kadar daha kavurma işlemini sürdürün.
Malzemeler kavrulduktan sonra domatesleri ve baharatları da tavaya ilave edin. Son olarak suyu da ilave ettikten sonra ocağın altını kısın ve yemeğinizi pişmeye bırakın.
Etler pişerken patlıcanları dilimleyin ve tuzlu suda bekletin, ardından da kızartın. Pilav tenceresine sıvı yağı ve tereyağını alıp pirinçleri saydamlaşana dek yağda kavurun. Tencereye suyu da ilave ettikten sonra pilavınızı pişmeye bırakın.
Bir kasenin tabanına et yemeğinden 1 kaşık kadar koyun. Ardından da 4 dilim kızarmış patlıcanı ‘+’ şeklinde yerleştirin. Patlıcanların üzerine pişen pilavınızdan ekleyip patlıcanları pilavın üzerine gelecek şekilde kapatıp, kaseyi ters çevirin. Tüm malzemeleri bu şekilde hazırladıktan sonra yemeğinizi sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Damak çatlatan lezzeti ile öne çıkan patlıcanlı kapama tarifimiz 6 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı