Petrol bölgelerindeki savaşlar fiyatları yükseltiyor! Akaryakıta bir zam gelir mi?

Brent petrol fiyatları, uluslararası piyasalarda 25 Haziran Salı gününe artışla başladı. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,1 arttı. İç piyasalarda akaryakıt fiyatlarına bir zam gelecek mi sorusunun cevabı merak ediliyor.

EKONOMİ 25.06.2024, 16:15
Petrol bölgelerindeki savaşlar fiyatları yükseltiyor! Akaryakıta bir zam gelir mi?
Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda yükselişe geçti. Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 85,16 dolardan işlem görmeye başladı. Araç sahipleri brent petroldeki artışın iç piyasada akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyıp yansımayacağını merak ediyor. 
İkinci destek seviyesi teknik olarak 85,11 bandında bulunan brent petrol varil fiyatı, şuanda 85,15 seviyesinde bulunuyor. Yapılan teknik analize göre brent petrol fiyatı yukarı yönlü grafik izlemeye devam eder ise 85 dolar 26 cent'lik ilk direnç ile karşılaşacak. Bu seviyeyi de kırması durumunda 85 dolar 36 cent'e çıkması bekleniyor.

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 85,16 dolardan işlem görüyor.
Dün 86,16 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 85,15 dolar seviyesinde tamamladı.
Brent petrolün varil fiyatı, saat 09.30 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,01 artarak 85,16 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 81,65 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatları, dünyanın en çok petrol tüketen ülkesi ABD'de hafta içinde açıklanması beklenen büyüme ve kişisel tüketim verilerinden önce bir miktar yükseldi.
Söz konusu verilerin ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin ipuçları verebileceği ihtimali bu artışı destekledi.
Fed'in eylülde faiz indirimine başlama ihtimali yüzde 74 ve kasımda yüzde 90'da bulunuyor. Olası faiz indiriminin ardından bankanın ikinci kez faiz indirimine gitme ihtimali ise aralıkta yüzde 90 ile fiyatlanıyor.

Düşük faiz oranları, ABD doları haricindeki para birimlerini kullanan alıcılar için petrolü daha ucuz hale getiriyor ve yatırımcıların petrol talebi iştahını artırarak fiyatları yukarı yönlü etkiliyor.
Bunun yanı sıra, küresel petrol rezervlerinin çoğunun yer aldığı Orta Doğu'da durulmayan sular, piyasa oyuncularının arz endişelerini artırarak fiyatların yükselişini destekliyor.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail’in Gazze Şeridi'nin batısındaki eş-Şati Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda, aralarında Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin kız kardeşinin de bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetti.
Bu durum küresel arzı sekteye uğratabileceği endişelerini artırarak petrol fiyatlarını yükseltiyor.

Brent petrolde teknik olarak 85,26 ile 85,36 dolar aralığının direnç, 85,11 ile 85,06 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Haziran 2024
İmsak 03:29
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı