Pide yiyormuş gibi hissedeceksiniz, kıymalı bazlama tarifi damaklarınızı şenlendirecek

Bu içeriğimizde; kapalı pide tadında kıymalı bazlama tarifine yer verdik. İşte kıymalı bazlama tarifinin püf noktalarına dair ayrıntılar…

AİLE 08.07.2024, 12:05
Pide yiyormuş gibi hissedeceksiniz, kıymalı bazlama tarifi damaklarınızı şenlendirecek
Karbonhidrat ile proteini bir arada tüketmekten hoşlanan siz değerli okurlarımız için hazırlamış olduğumuz bu içerikte, enfes tadı ile damaklarınızı şenlendirecek bir tarife yer verdik.

İlk bakışta kapalı pideyi andıran kıymalı bazlama tarifimiz hem aile sofralarınıza hem de davet sofralarınıza çok yakışacak. Peki, kıymalı bazlama nasıl yapılır? İşte detaylar…

Kıymalı bazlama tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Kıymalı bazlama tarifinin yapımına kıymayı kavurarak başlayın. Sıvı yağda kavurduğunuz kıyma suyunu salıp çektikten sonra tavaya ince ince doğramış olduğunuz soğanları atın. Soğanların rengi dönünce yemeklik olacak şekilde doğradığınız yeşil biberleri de tavaya alın ve tüm malzemeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Yumuşayan malzemelerin üzerlerine salçayı, tuzu ve baharatları ekleyin. 6- 7 dakika da bu şekilde kavurduğunuz iç harcınızı soğuması için bir kenara alın.
Harcın ardından bazlama yapımına geçin. Yoğurma kabının içerisine tüm malzemeleri alın ve iyice yoğurun. Hafif ele yapışan bir kıvam elde ettikten sonra kabın üzerini bırakın ve hamurun mayalanmasını bekleyin.
Mayalanan hamuru 10 eşit parçaya bölün ve her bir paçayı hafif unlayarak açın. Hamurların içlerini kıymalı harç ile doldurun. Kaşar peynirini de ekledikten sonra bazlamaları kapatın.
Bazlamalarınızı yanmaz yapışmaz bir tavada arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun!

Hazırlık aşaması 20, pişirme aşaması ise 25 dakika kadar süren kıymalı bazlama tarifi, 6- 8 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Ekim 2024
İmsak 05:12
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:48
Akşam 18:22
Yatsı 19:36
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı