Son Dakika

Pilav pişirmeden önce bunu yapmıyorsanız, vücudunuzu zehirli kimyasallarla dolduruyorsunuz demektir! Aman dikkat…

Her mutfakta pişen pilavın pirinci doğru bir şekilde hazırlamıyorsanız, kendinizi fark etmeden zehirliyor olabilirsiniz. Peki sağlıklı pilav pişirmenin püf noktaları nelerdir? İşte pilavı doğru pişirmenin yöntemi…

AİLE 29.07.2024, 16:00
Pilav pişirmeden önce bunu yapmıyorsanız, vücudunuzu zehirli kimyasallarla dolduruyorsunuz demektir! Aman dikkat…
Türk mutfağının en çok tüketilen yemeklerinden biri olan pilav, kuruların piri olmasıyla da çok seviliyor. Son derece kolay bir şekilde yapılan pilavın oranlı bir yemek olması da mutfaktaki işimizi kolaylaştırıyor. Aynı zamanda kuru fasulyenin yanında yenebildiği gibi tavuk etinin altına da çok yakışan pilav, her gün binlerce evde pişiyor. Ancak pilavı pişirirken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Aksi takdirde vücudumuz istemeden birçok kimyasal maddeyi almış oluyor. Üstelik pilav pişirirken dikkat edilmesi gereken bu püf nokta, yapılan bir araştırmayla da kanıtlanmış bulunuyor. Peki sağlıklı pilav pişirmenin püf noktaları nelerdir? İşte pilavı doğru pişirmenin yöntemi…

Pilava ilişkin yapılan bir araştırma, bugüne dek doğru bildiğiniz her şeyi unutturabilir. Zira bu araştırmaya göre, pilavı yanlış pişiriyorsanız, muhtemelen kalp krizi, kanser ya da damar tıkanıklığı gibi birçok hastalığa davetiye çıkarıyorsunuz! Bu yüzden pilavı yeteri kadar su ile pişirmeyi öneren uzmanlar, az su ile pişen pilavın sağlık açısından riskli olduğunu hatırlatıyor.

Bol su, lapa bir pilav yemenize neden olabilir. Ancak araştırmalar, sağlıklı bir vücut için pilavın bol suda pişirilmesi gerektiğini söylüyor. Zira bol suda pişirmek, tahılları arsenikten arındırmanın en etkili yolu oluyor. Bu da pilavın neden olabileceği her türlü kimyasal zehirlenme ihtimalinin önüne bol su ile geçebileceğiniz anlamına geliyor.

Bol su gibi pirinci bir gece önceden suda bekletmek de sağlık açısından işinize yarayabilir. Zira yapılan bu araştırmanın gösterdiğine göre, bir gece önceden ıslanan pirinçteki toksin seviyesi, ıslanmayan pirince göre yüzde 80 daha az. Kaldı ki, araştırmada 2'ye 1 oranında su kullanan bilim insanları bunun sağlıklı olmadığını kanıtladı. Suyu 5 çıkardıklarında arseniğin yarıya düştüğünü kayda geçen araştırmacılar, bir gece önceden ıslanan pirinçte neredeyse toksin kalmadığını saptadı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı