Piyasalar şaştı, altındaki yükseliş dünyaca ünlü yatırım bankaların markajına girdi! Bu rakama dikkat

Altına ilişkin dünyaca ünlü bankalardan gelen son rakamlar dikkat çekici. Peki altın sene sonunda ne kadar, kaç TL olacak? İşte altına ilişkin son tahminler…

EKONOMİ 28.08.2024, 02:35
Piyasalar şaştı, altındaki yükseliş dünyaca ünlü yatırım bankaların markajına girdi! Bu rakama dikkat
Geçtiğimiz hafta gerçekleşen altındaki ralli, dünyaca ünlü yatırım bankalarının gündemi haline geldi. Özellikle de piyasaların ABD Merkez Bankası'nın (FED) eylül ayında politika faizini indirmesini beklediği şu günlerde ons ve gram altın her zamankinden daha çok konuşulmaya başlandı. Bu faiz indiriminin altında yeni bir ralliye neden olacağını söyleyen uzman isimler, altına ilişkin beklentilerinin arttığı yönündeki açıklamaları peş peşe gerçekleştirdi. Peki altın sene sonunda ne kadar, kaç TL olacak? İşte altına ilişkin son tahminler…

ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs, son zamanlarda altına ilişkin değerlendirmelerini arttırdı. Son olarak altına ilişkin bir değerlendirme daha gerçekleştirmiş olan Goldman Sachs, ons altına ilişkin konuştu. Altının onsunun 2 bin 700 dolara yükselebileceğini öngören Goldman Sachs, altın tarafında pozitif görünümün devam ettiğine dikkat çekti.

Artan altın fiyatlarının ardından bir açıklama da ABD’nin önde gelen bankalarından Bank of America’dan geldi. Altındaki rekor seviyelerdeki fiyatlara ulaşılmaya başlandığını belirten Bank of America, aynı zamanda yatırımcılara altın alımı tavsiyesinde de bulundu. Altında artışın süreceğini öngören Bank of America, altının bu sene de kazandıracak yatırım araçlarından biri olduğuna işaret eden çeşitli değerlendirmeler gerçekleştirdi.

Gram ve ons altına ilişkin beklenti, sene sonu rakamında giderek artmaya başladı. Son oalrak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, yıl sonunda gram altının 3 bin 500 TL’ye yükselmesini beklediğini açıkladı. Daha önce 3 bin TL olan bu bant, altındaki rallinin ardından birçok uzman isim 3 bin 500 TL bandına doğru çıktı. Açıklamalarının devamında son gelişmeler sonrası gram altının yıl sonunda 3 bin 750 TL’ye ulaşabileceğini öngördüğünü de açıklayan Mehmet Ali Yıldırımtürk, altında sene sonuna kadar bir ralli daha bekliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 14 Eylül 2024
İmsak 04:52
Güneş 06:13
Öğle 12:39
İkindi 16:10
Akşam 18:55
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı