Pizza sevmeyen bile bayılıyor! Bu halini deneyen yemelere doyamıyor

Lezzetli bir pizza versiyonu olan pizza poğaça, aynı zamanda son derece doyurucu da oluyor. Peki pizza poğaça nasıl yapılır? İşte pizza poğaça tarifi ve malzemeleri…

GÜNDEM 01.09.2024, 22:10
1
Pizza sevmeyen bile bayılıyor! Bu halini deneyen yemelere doyamıyor
İtalyan mutfağından çıkma bir lezzet olan pizza, Türkiye’de birçok farklı türde yapılabiliyor. Kahvaltılar da bile tüketilebilen bir lezzet olan pizzanın bu tarifteki haline pizza poğaça deniyor. Lezzetli olduğu kadar doyurucu da olan pizza poğaça, kolay bir şekilde hazırlandığı ve hamur açma işlemi gerektirmediği için pizzanın en pratik yollarından birini sunuyor. Peki pizza poğaça nasıl yapılır? İşte pizza poğaça tarifi ve malzemeleri…
Lezzetli bir pizza versiyonu olan pizza poğaça tarifi, 2-4 kişilik porsiyona göre hazırlanmış bulunuyor. Her damak tadına hitap eden pizza poğaça, 1 saat kadar hazırlık isterken, 25 dakika kadar da pişirme istiyor. İşte pizza poğaça için gerekli olan tüm malzemeler:
Hamuru için;
·         10 gram tuz
·         25 gram kuru maya
·         25 gram sıvı yağ
·         25 gram şeker
·         500 gram un
·         Ilık su
Üzeri için;
·         1 adet yumurta sarısı
·         Kaşar
·         Mantar
·         Mısır
·         Sucuk
·         Zeytin
Evde pizza poğaça yapmak için; bir yoğurma kabı içerisine unu alın ve ortasını havuz gibi açın. Açtığınız bu yere maya, şeker, tuz ve zeytinyağını ekleyin. Ardından ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edince streçle kabı örtün ve 30 dakika kadar mayalandırın. Mayalanan hamurun havasını alın. Ardından küçük bezeler şeklinde yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine dizin ve üzerini örterek bir 10 dakika kadar da mayalandırın. Mayalama işlemi tamamlandığında çay bardağının arka kısmı ile hamurlara bastırın ve hamurun ortasını havuz gibi açın. Ardından yumurta sarısını hamurlara sürün. Üzeri için doğramış olduğunuz tüm malzemeleri eşit bir şekilde dağıtın ve önceden ısıtmış 200 derecelik fırında pişirin.
Pişen pizza poğaçaları fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı geçmeden üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek tekrar fırına koyun. Fırının sıcaklığı ile eriyecek olan kaşar peynirinin ardından pizza poğaçaları servis edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 15 Eylül 2024
İmsak 04:53
Güneş 06:14
Öğle 12:39
İkindi 16:09
Akşam 18:54
Yatsı 20:09
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı