Prof. Dr. Naci Görür uyardı: İstanbul depremi yakın olabilir!

Gökçeada'da dün akşam saatlerinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem, bölgeyi sarsarken, deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den de dikkat çeken bir uyarı geldi. Görür, Marmara yada diğer adı ile büyük İstanbul depreminin yaklaştığına dikkat çekti.

GÜNDEM 27.06.2024, 08:10
1
Prof. Dr. Naci Görür uyardı: İstanbul depremi yakın olabilir!
Gökçeada'da 4,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem, Marmara depremi  yada diğer adı ile büyük İstanbul depremi riskini yeniden gündeme getirdi.
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu depremin Marmara depreminin öncüsü olabileceğini belirterek bölgeyi uyardı.
Görür, açıklamasında Ege Denizi'nde 4,4 büyüklüğünde meydana gelen depremin KAF Fay Hattı üzerinde gerçekleştiğini vurguladı. Bu fay hattının Marmara Denizi'nin içinden de geçtiğini ve Marmara depremi ile bağlantılı olduğunu hatırlatan Görür, bölgede gerilimin devam ettiğini ve Marmara depreminin her an yaşanabileceğini ifade etti.
Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi sakinlerini olası bir depreme karşı hazırlıklı olmaya çağırdı. Binaların sağlamlığını kontrol ettirilmesi, acil durum planı hazırlanılması ve deprem çantası bulundurulmasını tavsiye etti.
Ayrıca Görür, Marmara depreminin ne zaman olacağını kesin olarak tahmin etmenin mümkün olmadığını, ancak bölgede gerilimin arttığını ve depremin her an yaşanabileceğini belirtti. Yetkililerin de bu konuda gerekli uyarıları yaptığını ve depreme hazırlık çalışmalarının yürütüldüğünü hatırlattı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı