Pumpum çorbası nasıl yapılır? Tarifi

Çorba çeşitleri bakımdan Türk mutfağı oldukça zengin bir yelpazeye sahiptir. Bu yazımızda evde kolaylıkla yapabileceğiniz pumpum çorbasının tarifini ve püf noktalarını sizlerle paylaşacağız.

AİLE 26.06.2024, 11:00
Pumpum çorbası nasıl yapılır? Tarifi
Sıcacık bir kase dolusu çorba, öğle ve akşam yemekleri için en ideal başlangıcı olarak kabul edilir. Birçok kişi çorba içmeden ana yemeğe geçmeyi tercih etmez. Özellikle soğuk kış aylarında tüketilen çorba hem insanın içinin ısınmasını hem de bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.

Pumpum çorbası, mısır unu ve et suyunun muhteşem uyumu ile hazırlanmaktadır. Bu yazımızda sizlere, pumpum çorbası yapmak için gerekli olan malzemeleri ve yapım aşamasının tüm adımlarını tek tek aktaracağız.

Pumpum çorbasını ilk kez duyanlar, bu çorbasının içerisinde hangi malzemelerin olduğunu merak ediyor. Pumpum çorbası; mısır unu, et suyu ve süt ile hazırlanır ve oldukça lezzetli bir tada sahip olur. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu çorbayı hem akşam yemekleriniz için hem de öğle yemekleriniz için tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda bu çorbanın tadı ve kıvamı göz önüne alındığında, davet sofraları için de tercih edilebileceği söylenebilir. İşte pumpum çorbası hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler;

Pumpum çorbası yapmak için kullanacağız ve yukarıda listelenmiş olan malzemeler, dört kişilik servis elde etmenizi sağlayacaktır. Bu çorbanın hazırlık aşaması ortalama olarak beş ila yedi dakika sürecektir. Pişme süresi ise yirmi beş dakika olacaktır. Bu durumda ortalama olarak yarım saatte oldukça lezzetli ve doyurucu bir çorba elde edebilirsiniz. Akşam yemeklerinden kırk beş dakika önce pumpum çorbası hazırlamaya başlayarak, taze ve sıcak bir şekilde çorba servisinizi yapabilirsiniz. Pumpum çorbasını daha önce denemeyenler, tarifin zorlayıcı olabileceğiniz düşünebilir. Ancak sizin için hazırladığımız yapım aşamalarını sırası ile takip ederseniz, oldukça basit bir şekilde çorbanızı hazırlayabilirsiniz. İşte pumpum çorbasının yapım aşamaları;

Pumpum çorbası yapmak için önceden kaynattığınız ve buzlukta muhafaza ettiğiniz et suyunu kullanabilirsiniz. Hazırda et suyunuz yok ise bir parça et alarak kaynatabilir ve elde ettiğiniz suyu taze bir şekilde çorbaya ilave edebilirsiniz. Bunun yanı sıra dileyenler, marketlerde hazır olarak satılan et sularını da tercih edebilir. Pumpum çorbası yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer püf noktası ise kıvamının iyi ayarlanmasıdır. Çok sulu bir kıvam elde edilir ise çorbanın tam tadı alınamayacaktır. Bu nedenle suyu eklerken azar azar eklemeye özen gösterilmesi gerekir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı