Rabisa nasıl yapılır? Tarifi

Hamur işi çeşitlerinin vaz geçilmez tatlarından biri olan börek, yediden yetmişe herkes tarafından sevilerek tüketilmektedir. Bu yazımızda sizlere, Balıkesir’e ait geleneksel bir tattan bahsedeceğiz. İşte rabisanın tarifi ve püf noktaları!

AİLE 27.06.2024, 07:10
1
Rabisa nasıl yapılır? Tarifi
Rabisa; Boşnak ve Arnavut göçmenlerin zamanında yerleşmiş olduğu Balıkesir ilimize bağlı Gömeç’e özel bir tattır. Geleneksel bir börek türü olan rabisa; sirke, yumurta ve karbonat kullanımı ile hazırlanmaktadır. Klasik börek tarifleri yerine daha farklı ve yöresel tatlar arayanlar için alternatif bir seçenek olan rabisanın nasıl yapıldığını sizler için derledik.
Rabisa tarifini mutfağınızda kolayca hazırlayabilir ve hem aileniz hem de misafirleriniz için eşsiz bir sunum yapabilirsiniz.
Klasik tariflerin yanı sıra yöresel tariflerde Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Karadeniz yörelerinde hazırlanan tatlar gibi Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi’nde hazırlanan tatlarda bir hayli dikkat çekici olabilmektedir. Bu yöresel tatlar arasında bulunan rabisa ise alışılagelmiş börek tariflerini rafa kaldıracak ve daha iddialı bir tat denemenize imkan sunacak. Daha önce bu börek türünün adının duymayanlar olduğu gibi adını duymasına rağmen nasıl yapılacağını bilmeyenler de bulunuyor. Bu yazımızda sizlere ilk olarak rabisa yapmak için ihtiyacınız olan malzemelerin listesini sunacağız. Ardından rabisayı kolay bir şekilde hazırlamanız için izlemeniz gereken adımları sırası ile sizlere aktaracağız. İlk olarak rabisa hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeleri sıralayalım;
Rabisanın hamuru için gerekli olan malzemeler;
Rabisanın sosu için gerekli olan malzemeler;
Klasik börek tariflerinde kullanılan malzemelerden bir hayli farklı malzemelere sahip olan rabisayı yapmak için ilk olarak hamurunun hazırlanması gerekiyor. Ardından üzerine eklenecek yağ ve son olarak da böreğin sosu hazırlanıyor. Bu tarifi akşam yemeklerinizde tercih edebileceğiniz gibi gün içerisinde çayın yanında aperatif olarak da tüketebilirsiniz. Aynı zamanda gelen konuklarınız için de rabisa böreği yapabilir ve konuklarınıza değişik lezzetler tattırabilirsiniz. Rabisa böreği yapmak için izlemeniz gereken adımlar sırası ile şu şekilde olacaktır;
Oldukça lezzetli bir tada sahip olan rabisanın hazırlık aşamasında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, böreğinin hamurunun hazırlandığı aşamadır. Burada kullanılacak olan un oranına dikkat edilmesi ve un ilavesi yaparken yoğurma işleminin aralıksız bir şekilde sürdürülmesi gerekir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı