Rapor bakana sunuldu

Sağlık çalışanlarının yaşadıkları mağduriyetler ve onlara yönelik çözüm yollarını içeren rapor, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na iletildi. Raporda, birinci basamak sağlık sisteminin değerlendirilmesinden karşılıklı yer değişikliği yapılabilmesine, tayin taleplerinde yaşanan sorunlardan Ek Ödeme Yönetmeliği’ne kadar birçok konu başlığına yer verildi.

GÜNDEM 04.09.2024, 04:35
1
Rapor bakana sunuldu
Özellikle pandemi ile birlikte sağlık alanında birçok sorun sık sık gündeme geliyor. Bu süreçte çözüm bekleyen sorunlara ilişkin olarak hazırlanan bir rapor Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na sunuldu. Sunulan raporda, aile hekimlerinin sorunları, yer değişikliği, tayin talepleri ve ek ödeme oranlarının yetersizliği gibi sorunların çözülmesi talep edildi. Raporu Bakan Memişoğlu’na sunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, sendika tarafından yapılan çalışmalara ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Rapor sunumunda sağlık sistemi içerisinde bulunan birçok soruna ilişkin konu da gündeme gelirken, aile hekimleri ve aile sağlığı merkezleri çalışanlarının tavan oranlarının, teşvik ve destek ödemelerinin yetersizliğine dikkat çekildi. Bu oranlarda yeni bir düzenlemenin gerekliliği vurgulandı.

Yakın zamanda uygulamaya konulan 3+1 sistemi ile istihdam edilen sözleşmeli personele ilişkin de sorunlara dikkat çekilen raporda, sözleşmeli personele ilişkin de karşılıklı yer değişikliği yapılabilmesi gerektiği ifade edildi.

Ek ödemeler ile ilgili de sorunlara dikkat çekilen raporda, günümüz ekonomik koşullarına uygun düzenleme yapılması gerektiğine vurgu yapıldı. Bunun yanı sıra, nöbet ücretlerinin de artırılması gerektiğinin altı çizildi.

Raporda, birçok konuya da değinilirken, aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının teşvik ve destek ödemelerinin artırılması, aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının sözleşme tavan ücretlerinin artırılması, 112 acil sağlık hizmetleri çalışanlarının teşvik ek ödemelerinin artırılması, temel ek ödeme yüzde 100 oranında artırılması gerektiğinin altı çizildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:54
Güneş 06:15
Öğle 12:39
İkindi 16:08
Akşam 18:52
Yatsı 20:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı