Reis Gıda’dan hasat bayramı mesajı

Her yıl geleneksel olarak kutlanan Hasat Bayramı, çiftçilerimizin bir yıllık emeklerinin meyvesini topladıkları, bereketin ve bolluğun simgesi olarak önem taşıyor.

EKONOMİ 27.07.2024, 04:52
Reis Gıda’dan hasat bayramı mesajı
Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Işılay Reis Yorgun, 26 Temmuz Hasat Bayramı’na özel yayınladıkları basın açıklamasında, “Hasat süreci, bakliyat ürünleri için özellikle kritik bir öneme sahiptir. Doğru hasat zamanı ve yöntemleri, ürün kalitesini doğrudan etkilerken, kuruma ve depolama koşulları ürünlerin uzun süreli saklanmasını sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.
Ülkemizin bakliyat alanında önde gelen firmalarından Reis Gıda, her yıl geleneksel olarak kutlanan 26 Temmuz Hasat Bayramı’na özel basın açıklaması yayınladı. Açıklamayı yapan Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Işılay Reis Yorgun, “Bu yılki Hasat Bayramı’nda, Reis Gıda’nın sloganı olan ‘Toprakta Bereket, Gelecekte Umut Var’ ifadesi, tarımın sürdürülebilirliğine olan bağlılığımızı ve geleceğe yönelik umutlarımızı yansıtmaktadır” şeklinde konuştu.
Hasadın bolluk ve bereketin simgesi olduğunu söyleyen Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Işılay Reis Yorgun, “Hasat süreci, bakliyat ürünleri için özellikle kritik bir öneme sahiptir. Doğru hasat zamanı ve yöntemleri, ürün kalitesini doğrudan etkilerken, kuruma ve depolama koşulları ürünlerin uzun süreli saklanmasını sağlamaktadır. Ayrıca akıllı tarım teknikleri gibi sürdürülebilir tarım uygulamaları hem çevre dostu üretim sağlamakta hem de çiftçilerin ekonomik refahını artırmaktadır. Özellikle buğday ve mercimek başta olmak üzere, hasat sürecimiz, Mayıs ve Haziran aylarında yoğunlaşan bir döneme girmiştir” ifadelerini kullandı.
Ülkemizin tarım sektöründeki ilerleyişi ile paralel hareket ettiklerini de söyleyen Işılay Reis Yorgun, “Türkiye’nin tarım sektörü, her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkemizin gıda arz güvenliğini korumak ve sürdürülebilir bir üretim sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Hasat Bayramı'nda kutladığımız bu bereket, gelecek nesillere sağlıklı ve sürdürülebilir bir dünya bırakma hedefimizi pekiştiriyor. 2023-2024 tarım sezonunda verimliliğin arttığı, kaliteli ve yüksek rekolteli ürünlerin hasat edildiği, çiftçilerimizin bol kazanç sağladığı bir üretim sezonu olmasını diliyoruz” dedi.

Ülkemizde değişen iklim şartlarına göre hasat zamanının da değişiklik gösterebildiğini söyleyen Işılay Reis, “Değişen iklim şartlarına bağlı olarak uzun yıllardır ilk defa Nisan ayı sonunda Adana’da buğday hasadı yapıldı. Konya’da hasat geçtiğimiz yıllara göre 15 gün önce başladı. Bu erken başlangıç, değişen iklim şartlarının tarım takvimimizi nasıl etkilediğinin bir göstergesidir. Ülkemizin yeni mahsule kadar hububat ve bakliyat ürünlerinde tüketim talebini karşılayacak stok seviyelerine sahip olup gıda arz güvenliğini tehdit eden herhangi bir husus bulunmamaktadır. Ürünlerin en iyi şekilde hasat edilmesi hem kaliteyi korumak hem de israfı önlemek açısından kritik öneme sahiptir” şeklinde konuştu.
 
 
 
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı