Rekor üstüne rekor kırmıştı! Altın için yeni rakam Selçuk Geçer’den geldi

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den aniden yükselen altına ilişkin açıklama geldi. Geçer, altın için yeni bandı açıkladı. Peki altın ne kadar olacak? İşte Selçuk Geçer’in tahmini…

EKONOMİ 22.08.2024, 14:55
Rekor üstüne rekor kırmıştı! Altın için yeni rakam Selçuk Geçer’den geldi
Türkiye’nin ünlü ekonomistlerinden biri olan Selçuk Geçer, geçtiğimiz günlerde dolar/TL kurunun reel değerinin böyle giderse 100 TL’ye kadar ulaşacak olduğunu söylediği açıklamasıyla dikkat çekmişti. Bu kez gündeminde dolar değil, altın olan Selçuk Geçer, altındaki ani yükselişin ardından açıklama yaptı. Altın için yeni bir rakam veren Selçuk Geçer, altının sıradaki durağına ilişkin konuştu. Peki altın ne kadar olacak? İşte Selçuk Geçer’in tahmini…
Milyonlarca yatırımcının kriz dönemlerinde güvenli liman olarak gördüğü altın, bu haftaya rekor bir seviyeden başlamış ve hızla yükselmişti. Altında başlayan ralli, birçok ekonomistin de gündemi haline geldi. Özellikle 2 bin 492 TL’den 2 bin 730 TL’ye yükselerek sadece bir ayda 200 TL’den fazla kazandırmasıyla dikkat çeken altını gündeminde tutan bir isim de Selçuk Geçer oldu. Gram altının yeni bandını açıklayan Selçuk Geçer, kademeli olarak gerçekleşecek olan altın yükselişine dikkat çekti.
Yeni bir açıklama yapan Selçuk Geçer, bu kez dolara yönelik değil, altına yönelik konuştu. Altında artış bekleyen isimlerden biri olan Selçuk Geçer, altının kademeli bir şekilde hiç beklenmedik fiyatlara ulaşacağını söyledi. Özellikle de carry trade yatırımcılarının Türkiye’den çıkması ile birlikte altında bu rakamların çok mümkün hale geleceğini belirten Selçuk Geçer, bugüne dek gram altın için verilen en yüksek rakamları vermesiyle dikkat çekti.
Altının geleceğine ilişkin senaryoyu yatırımcılar için açıklayan Selçuk Geçer, altın fiyatlarında neler olacağına dair öngörülerini paylaştı. Açıklamalarında, “Biz o zaman gram altında önce 3 bin liraların üzerini sonra 5 bin liraların üzerini göreceğiz” diyerek, altının bundan sonraki ilk durağına işaret eden Selçuk Geçer, tahmin ettiği gibi kademeli bir artış olması halinde, “Sonrasında 8 ile 9 bin liraların üzerini göreceğiz. Bugünkü altın fiyatının 3 katını belki 4 katını görmek zorunda kalacağız” diyerek altının sırasıyla göreceği bantları açıkladı.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 13 Eylül 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:12
Öğle 12:40
İkindi 16:11
Akşam 18:57
Yatsı 20:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı