Rusya "Ukrayna ile diyaloğa açığız" dedi

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaş sürüyor. İşgal ettiği bölgelerden çekilmemek için sivil yerleşim yerlerini vuran ve askeri lojistik süreçlerinde ise sorun yaşayan Rusya, Kiev yönetimi ile diyaloğa açık olduklarını ifade etti.

DÜNYA 01.07.2024, 14:00
Rusya
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları aralıksız devam ederken Kremlin'den dikkat çeken bir açıklama geldi.
Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Ukrayna meselesi çözümü ile ilgili her türlü diyaloğa açık olduğunu ifade etti.
Peskov "Rusya, Ukrayna ile arabulucular aracılığıyla müzakere yürütmeye hazır mı?" sorusuna, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, belirlenen hedeflere ulaşılması için her türlü iletişim ve diyaloğa açık olduğunu defalarca söyledi. Putin buna açık ve bunu defalarca dile getirdi." yanıtını verdi.
Sözcü Peskov, Ukrayna askerlerinin Belarus sınırında yoğunlaşmasıyla ilgili soruya da "Elbette bu durum, sadece Minsk için değil, Moskova için de endişe kaynağı." ifadesini kullandı.

Öte yandan Rusya, Ukrayna'da yoğun saldırılarına devam ediyor. Rus güçlerinin Ukrayna'nın güneyindeki Zaporijya bölgesindeki Vilniansk şehrine bugün düzenlediği füzeli saldırıda 2'si çocuk 7 kişi hayatını kaybederken, 8'i çocuk 23 kişi de yaralandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı