Rusya'nın Dağıstan bölgesinde silahlı saldırı! 15 polis hayatını kaybetti

Rusya’ya bağlı Dağıstan’da gerçekleştirilen terör saldırısında bir polis noktası, sinagog ve iki kilise hedef alındı. Terör saldırısında 15 Polis hayatını kaybetti

DÜNYA 24.06.2024, 07:40
1
Rusya'nın Dağıstan bölgesinde silahlı saldırı! 15 polis hayatını kaybetti
Rusya’ya bağlı Dağıstan özerk bölgesinde gerçekleştirilen terör saldırısında sinagog ve iki kilise hedef alındı. Polis kontrol noktasına gerçekleştirilen saldırıda ise 15 polis hayatını kaybetti.

Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada saldırganların Mahaçkale’deki bir polis noktasına ve Derbent’teki iki kilise ve bir sinagoga saldırdıkları bilgisine yer verildi. Bir papazın da yaşamını yitirdiği aktarılan açıklamada, güvenlik güçleri ve saldırganlar arasında silahlı çatışmanın sürdüğü aktarıldı.
Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Başkanı Sergey Melikov, Telegram kanalından, Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde bir polis noktası, sinagog ve iki kilisenin hedef alındığı saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, terörle mücadele operasyonu adı verilen operasyonlarda etkisiz hale getirilen şüphelilere dair bilgiler aktararak, “Dağıstan Cumhuriyeti'nde terörle mücadele operasyonu sırasında 5 militan etkisiz hale getirildi” denildi. Ayrıca bölgedeki operasyonların aktif aşamasının tamamlandığı da belirtildi.

Dağıstan’daki saldırıları gerçekleştirenlerin arasında Sergokalinsky Belediye Başkanı Magomed Omarov’un çocuklarının da olduğu öne sürüldü. Omarov’un yaşanan olayın ardından sorguya alındığı öğrenilirken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kurucuları arasında yer alan Birleşik Rusya Partisi’nden de yazılı açıklama yapıldı.
Bunun bir "terör saldırısı" olduğunu kaydeden Melikov, "Bunun arkasında kimin olduğunu ve bu saldırıları organize edenlerin neyi hedeflediklerini biliyoruz. Savaş evimize geldi." dedi.
Melikov, Dağıstan polisinin saldırıları düzenleyenlere karşı koyduğunu ifade ederek, "Benzeri görüşlmemiş bu terör saldırısında 15'ten fazla polis yaşamını yitirdi. Onlar, silah elinde Dağıstan'daki barış ve huzuru koruyordu. Ölenlerin arasında bir papaz dahil birkaç sivil de bulunuyor." diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Haziran 2024
İmsak 03:29
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı