Saadet Adayı, hafta başında açıklanacak

Saadet Partisi “Geleneksel Bayramlaşma Programı” kapsamında Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile Saadet Partisi teşkilatları hem yüz yüze hem de online olarak bayramlaştı.

SİYASET 20.06.2024, 04:35
1
Saadet Adayı, hafta başında açıklanacak
Saadet Partisi “Geleneksel Bayramlaşma Programı” kapsamında Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile Saadet Partisi teşkilatları hem yüz yüze hem de online olarak bayramlaştı. Karamollaoğlu, bayramlaşmada yaptığı konuşmada, yaklaşan kongreye dikkat çekerken, kongrenin heyecanlı bir kongre olması temennisinde bulundu. Karamollaoğlu, kongrenin yeni tartışmalara neden olmaması çağrısında bulunurken, “Allah nasip ederse hafta başında aday ismini açıklayacağız inşallah. Başka adayları da engelleyecek değiliz. Kongreyi 30 Haziran’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştireceğiz inşallah” dedi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Geleneksel Bayramlaşma Programı” kapsamında parti genel merkezinde tüm parti teşkilatı ile bayramlaştı. Karamollaoğlu, İslam âleminin Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere iki bayramı olduğuna dikkat çekerek, Kurban Bayramı ile ihtiyaç sahiplerine ulaşıldığının altını çizdi. Karamollaoğlu, sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok noktasında mazlumlara yardım eli uzatıldığını da belirtti.
Karamollaoğlu, hacıların Kâbe’de bir araya gelerek ibadet ettiğini belirterek, “Her dilden, her ırktan insanlar Kâbe’de buluşuyorlar. Herkes ihrama giriyor, böylece kimsenin bir farkı kalmıyor. Bu ibadet Hz. Adem’den bu yana bir nişane olarak Kâbe inşa edilmiş. Senede bir bizi bir araya getiren bir ibadet. Arafat’ta buluşma bizim için daha büyük bir önem taşıyor. Arafat, Hz. Adem ile Havva’nın Cenab-ı Hakk’ın lütfu ile bir araya geldikleri yer. Arafat kupkuru bir yer ama bir gün sabahtan akşama kadar orada insanlar bir araya geliyor, öğle namazını bir arada kılıyor” dedi.
Millî Görüşçülerin Hakk’ı hakim kılmak için çalışmalar yürüttüğüne dikkat çeken Karamollaoğlu, “Biz hakkı hakim kılmak için mücadele eden bir topluluğuz. Yapmak zorunda olduğumuz icraatlarımız var. Yapmamamız gerekenler de var. Biz haram yiyemeyiz, adaleti bir tarafa bırakarak yol yürüyemeyiz. Bizim inancımızın önceliğidir. İnanıyorsanız en güçlü sizsiniz. Hakkın kendi gücü var. Bizim anlayışımız başkalarına benzemez. Biz ülkemizde barışın sağlanmasını istiyorsak önce ahlak ve maneviyat düsturunu kabul etmeliyiz. Biz açlıkta da birbirimizin yanında oluruz tok olduğumuz zamanda. Onun için ahlaki ve manevi değerler ihya edilmeden bir ülkede huzur ve mutluluk olmaz” ifadelerini kullandı.
İktidara ilişkin eleştirilerde de bulunan Karamollaoğlu, israf politikalarına dikkat çekerek, “İsraf bizim inancımızda haramdır. İtibar kazanmak için israf edilemez. Efendim ben koskoca cumhurbaşkanıyım, bakanım, elbette gittiğim yerde itibarım olacak, yeri geldiği zaman ben şahsi harcamalar yapabilirim diyemez arkadaşlar. Saraylar inşa edemez. Bizim önümüzde Peygamber Efendimiz, Hz. Ömer, Hz. Ebubekir örneği var. Biz aynısını yaşamak mecburiyetindeyiz. Demiyoruz ki bugün ata bin, deve ile seyahat et. Diyoruz ki gereksiz harcama, saraylarda oturma. Bir ülkenin ayakta durabilmesi, insanların sıkıntıya düşmemesi için yatırımları planlamak mecburiyetindeyiz. Bu yatırımları İstanbul’da, kalkınmış turistik bölgelerde yapamazsınız. Bu yatırımları Anadolu’da yapmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.
Geçmiş yıllarda Türkiye’de kurulan fabrikaları hatırlatan Karamollaoğlu, fabrikaların kapatıldığına dikkat çekerek, “Etibank kurulmuş, kendi madenlerimizi işletelim diye, Sümerbank kurulmuş kendi tekstil ürünlerimizi üretelim diye 1930’larda. Sivas’ta 1930’larda Cer fabrikası kurulmuş; neden? Bu tren işletmelerine destek olunsun diye, ardından ise bu fabrikanın yanına bir çıraklık eğitim sistemi kurulmuş. Ustalar, eğitilsin diye. Biz bunları şimdi neden yapmıyoruz? Neden dışardan getiriyoruz? Biz bunları şimdi tersine çevirmeliyiz. Kim; biz Saadet Partililer. Millî Görüşçülük bir idealdir. Öyle babadan gelen bir şey değildir. Laf ile peynir gemisi yürümez. Birileri bu ülkeyi dünyanın en güçlü, en müreffeh ülkesi haline getirmek istiyorsa, Saadet Partisi’nden Millî Görüşçülerden başkası gerçekleştiremez. Emin olun, biz iktidara gelsek bugünkü engellerin tamamı ortadan kalkar. Biz iktidara gelelim, o sarayda bir gün oturmayız. Günlük masrafı milyarlar tutuyor. Verimli hale getireceğiz diye, cami yap, kütüphane yap. Bunlardan hiçbiri tatmin etmez. Evimizde otururuz, bu ülkeyi en iyi duruma getiririz” ifadelerini kullandı.
Açlık sınırının altında verilen emekli maaşlarına dikkat çeken Karamollaoğlu, Millî Görüş iktidarında bunun değişeceğinin altını çizerek, “Açlık sınırı 16-17 bin lira diyorsunuz ancak emekliye 10 bin lira ile geçin diyorsunuz, Allah’tan korkun. Nasıl geçinecek? Yine biz bizim için söylüyorum. Allah nasip eder ise biz iktidara gelirsek asgari ücret açlık sınırında olamaz. Enflasyonist ortamda açlık ve yoksulluk sınırı sürekli değişiyor. Bize göre asgari ücret, bütün ihtiyaçlarını karşılayacak bir rakam olmalıdır. Erbakan Hoca, 1996 yılında iktidara geldi. Toplu sözleşme görüşmeleri var. Mesut Yılmaz başbakan. Sendikalar yüzde 30 isterken devlet ise yüzde 20’nin üstünde veremeyiz diyor. Sonrasında Mesut Yılmaz yüzde 30’u verdi. Erbakan Hoca geldiğinde ise hesapları istediğinde getirilemedi. Hesaplar geri geldiğinde ise yüzde 50, ardından da yüzde 25, yüzde 20 daha ardından ise toplamda yüzde 130 zam verdi. Bağ-Kurlulara yüzde 300 zam yapıldı. Ben size siz iktidara geldiğiniz zaman, daha Saadet Partisi iktidara geldiğinin başında şartların nasıl değişeceğini anlatıyorum” dedi.
Saadet Partisi’nin 30 Haziran’da gerçekleştireceği kongreye dikkat çeken Karamollaoğlu, heyecanlı bir kongrenin olması temennisinde bulunurken, ihtilaflara neden olunmaması çağrısında bulundu. Karamollaoğlu, “30’unda yeni bir genel başkan belirleyeceğiz. Bir değişim yapmış olacağız. Ben buradan kopmuş olmayacağım. Heyecanlı bir kongre olmasını istiyoruz. Belirlediğimiz 5 adayı açıkladık. Allah nasip ederse hafta başında bu ismi açıklayacağız. Başka adayları da engelleyecek değiliz. Kongremizi 30 Haziran’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştireceğiz inşallah. Dualarınız ile önemli bir kongre icra edeceğiz. İnşallah hayırlara vesile olacağını ümit ediyoruz. Biz olağanüstü bir kongre yapıyoruz şu anda. Bu kongrenin memleketimize, davamıza hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Hepimiz hem sükûnet içerisinde hem de heyecanlı olarak bu kongreyi gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı