Saadet Genel Başkan Vekili Arıkan: Yeni nesil siyasete öncülük edeceğiz

Saadet Genel Başkan Vekili Arıkan, Burdur’da konuştu. Arıkan, siyasette yeni dönem çağrısı yaptı

GÜNDEM 16.09.2024, 04:40
1
Saadet Genel Başkan Vekili Arıkan: Yeni nesil siyasete öncülük edeceğiz
Saadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Saadet Burdur İl Başkanlığı’nın 8’inci Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Arıkan, kongrede yaptığı konuşmada, gündemin öne çıkan konularına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazze’de savaşın 22 gün sonra birinci yılına gireceğine dikkat çeken Arıkan, İsrail’in Arz-ı Mev’ud hayalini işaret ederek, “Arz-ı Mev’ud hayaliyle, dünyayı ateşe vermekten geri durmayan İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırım sadece bir fragman. Varın gerisini siz düşünün. Artık şunu herkesin idrak etmesi lazım; İsrail’in bütün bölgeyi, hatta dünyayı kaosa ve savaşa teslim etmek için planları var. Siyonist İsrail'in din savaşının ve soykırımının sadece Filistin halkının meselesi olmadığını yakında bütün dünya anlayacak” dedi.

Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi’yi ve TBMM kürsüsünde İsrail ile ticaretin kesilmesi için çağrıda bulunan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’i hatırlatan Arıkan, “Bakınız iki gün önce Ayşenur Eygi’yi Didim’de toprağa verdik. Henüz 26’sında Batı Şeria’da Filistinli çiftçilerin hakkını savunurken şehit edildi. Yine iki gün önce İzmit’te bir parka Hasan Bitmez adı verildi ve törenle açıldı. Kimdi Hasan Bitmez? Meclis’te ‘İsrail’le ticaret Filistin’e ihanet’ derken canını teslim etmiş bir milletvekiliydi. Her ikisi de bize; her ne kadar iktidar vanaları kapatmıyor, dolaylı olarak ticarete ve ilişkilere devam ediyor olsa da, milletimizin, insanımızın Filistin halkının mücadelesine nasıl destek verdiğini tüm dünyaya göstermiştir. Allah, her ikisine de rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin 22 yıllık kesintisiz iktidar ve 7 yıldır ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetildiğini ifade eden Arıkan, Türkiye’nin bu süreç içerisinde kötü bir tablo ile karşı karşıya kaldığını kaydederek, “Ekonomisiyle, dış politikasıyla, hukukuyla harap olmuş bir vaziyetteyiz. Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri ekonomi. 22 yıldır; ardı sıra uygulanan yanlış politikalar, girişilen maceraperest politikalar sonucunda ülkemiz; bizim çok önce uyardığımız gibi borç-faiz batağına saplandı” diye konuştu.
“VAHŞET MAGAZİNLEŞTİRİLMEMELİ”Diyarbakır’da katledilen Narin Güray’ı hatırlatan Arıkan, Narin’in öldürülmesinin siyasi malzeme haline getirilmemesi gerektiğini ifade ederek, “Narin yavrumuza yönelik vahşet magazinleştirmemeli. Bahse konu köydeki seçim sonuçları üzerinden bir tartışma başlatmak iyi niyetle bağdaşmaz. Vahşetin, caniliğin partisi olmaz. Acılarımız, sevinçlerimiz, bayramlarımız, çocuklarımız siyaset üstü olmalı. Hem kutuplaşmadan şikâyet edip hem onu besleyemeyiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin birçok alanda sorunlar ile boğuştuğuna dikkat çeken Arıkan, tarım alanında da yaşanan sorunlara vurgu yaparak, “Dış politika, ekonomi, eğitim, medya derken, Türkiye tarımsal üretimdeki gücünü de maalesef yitirdi. Yaz aylarını geride bırakıyoruz. Hasat büyük oranda bitti. Çiftçi bugün yollara dökülüyor. Çünkü gözü gibi baktığı, aylarca üstünde titrediği ürünü girdi maliyetlerini karşılamıyor. Devletin açıkladığı alım rakamları çiftçiyle alay etmek gibi” dedi.

Yaşanan ekonomik sorunların çözümünün adil düzen ve adil ekonomik düzen ile olacağına dikkat çeken Arıkan, “Biz dersimize çalıştık. Ne yapacağımızı biliyoruz. İnşallah, Saadet iktidarında bunu hep beraber tesis edeceğiz. Niçin adil düzen diyoruz? Çünkü adil ekonomik düzende, yandaşlar, rantiyeciler olmaz. Çok zenginler, çok fakirler olamaz. 5’li çeteler olmaz. Adil paylaşım olur. Hakça paylaşım olur. Herkeste refah artımı olur” diye konuştu.

Geçen yerel ve genel seçimlere dikkat çeken Arıkan, Türkiye’nin önünde yeni bir sayfanın olduğunu ifade ederek, “Artık görüyoruz ki ‘Ey’ diyen siyaseti de, geleneksel muhalefet anlayışın da tarihe karıştı. Ülkemizin artık yeni nesil bir siyaset anlayışına ihtiyacı var. Kutuplaşmadan, çatışmadan, nefret dilinden, korkuları körüklemekten, fay hatları üzerinde gezinmekten arındırılmış bir siyaset diline ihtiyaç var. Türkiye'nin, klasik çatışmacı siyaset kurguları arasında yeni bir yol inşa eden, onarıcı ve yapıcı bir muhalefet anlayışına ihtiyacı var. Saadet Partisi olarak yeni dönemde, içerde ortak paydalarımıza, dışarda İslam dünyası yanında kültürel coğrafyamıza da odaklanan yeni nesil bir siyaset tarzına öncelik vereceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Eylül 2024
İmsak 04:57
Güneş 06:17
Öğle 12:37
İkindi 16:05
Akşam 18:48
Yatsı 20:03
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı