Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin: Mesele anız yakma meselesi olarak geçiştirilemez

Diyarbakır ve Mardin’de yaşanan yangın yürekleri yaktı… Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, yetkililere çağrıda bulundu…

GÜNDEM 23.06.2024, 14:10
1
Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin: Mesele anız yakma meselesi olarak geçiştirilemez
Diyarbakır'ın Çınar, Mardin'in Mazıdağı Köylerinde birkaç gün devam eden yangın konusunda Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin bir basın açıklaması yayınladı. Ergin, yetkililerin ilgisiz olduğunun altını çizerek, “Burası bir Akdeniz-Ege yerleşim alanı olmadığı için mi Helikopterler- Uçaklar söndürme çalışmalarına katılmadı? Bahane oldukça kolaysa hemen yakın alanda Göksu Barajı var. Hükümet yetkilileri açıklama yapmakla meşgul. Mesele anız yakma meselesi olarak geçiştirilemez. Çınar ve Mazıdağ köylerinde olan yangınlarla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmalı, ihmali olan kuruluşlar ortaya çıkarılmalı” dedi.

Diyarbakır’ın Çınar, Mardin’in Mazıdağ ilçelerindeki köyleri etkileyen büyük yangında resmi açıklamalara göre 12 köylü hayatını kaybetti, 78 kişi yaralandı. Yaralılardan beşinin entübe edildiği belirtiliyor. Yangına ilişkin bir açıklamada bulunan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, yangında vefat eden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralı olanlara şifa, yakınlarına sabır ve metanet dileklerini iletti.

Elektrik Pazarlama Kurumunun bölgede yaptıkları ile sık sık gündeme geldiğini ifade eden Ergin, dikilen elektrik direklerinin bakımının yapılmadığının altını çizerek, “1987'den bu güne diktiği elektrik direklerinin gereken bakımını yapmayan kurum, sessizlik içinde. Bölgemizde adından oldukça bahsettiren Elektrik Pazarlama Kurumu, her zaman vatandaşa, çiftçiye, üreticiye, esnafa icrâlarla, elektriği kesmelerle gündeme gelmektedir” dedi.

Afete ilişkin görüntülerinin her gün sosyal medyaya yansıdığına dikkat çeken Ergin, ölümlerin arttığına ve ekili arazilerin yok olduğuna vurgu yaptı. Ergin, “Burası bir Akdeniz-Ege yerleşim alan olmadığı için mi Helikopterler- Uçaklar söndürme çalışmalarına katılmadı? Bahane oldukça kolaysa hemen yakın alanda Göksu Barajı var. Hükümet yetkilileri açıklama yapmakla meşgul. Mesele anız yakma meselesi olarak geçiştirilemez. Çınar ve Mazıdağ köylerinde olan yangınlarla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmalı, ihmali olan kuruluşlar ortaya çıkarılmalı” diye konuştu.

Giden canların geri gelmeyeceğini ifade eden Ergin, vakıf, dernek ve bakanlıklara çağrıda bulunarak, “Binleri aşan küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayısı, yabani hayvanlar, kuşlar, börtü-böcek. Ateşlerde yana yana ölen insandı. Ateşlerde yana yana ölen, çırpınan, yanan canĺılar için hayvan hakları dernekleri, vakıfları nerede? Çevre katliamında her şey yandı bitti kül oldu. Çevre vakıfları ve dernekler nerede? Yanan ve kül olan, altında canlar giden evler. Sadece Sağlık Bakanı ölü ve yaralı sayısı veriyor. Çevreyle ilgili bakanlık, ulaşımla ilgili bakanlık ne çalışma içinde? Parti olarak gördüğümüz manzara, bu ülke dinamiklerine yakışan durum değildir. Gerekenler belli, yapılanlar ortada. Bunu bölge insanımızın, ülke insanımızın vicdanına havale ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bölge insanının yaralarının sarılması için çağrıda bulunan Ergin, yapılacak çalışmalara da dikkat çekerek, “Beş yıl sonra yerini bulacak adalet, takipsizlikle sonuçlanacaksa gerek yok, bunca mesaiye ve koşuşturmacaya. Çınar ve Mazıdağı, içimizde kanayan bir yara olarak kalacaktır. Bankalar düşük kredili faizlerle yardıma koşacaksa bu bölge insanı kendi yarasını kendisi sarar. Her aileye iki-üç küçükbaş hayvansa mesele, bölge insanı bunu sağlar. Her aileye 15 günlük gıda kolisi ise bunun gereğini bölge insanı yapmaktadır. Biz bu konunun acil ve tez bir şekilde muhattabınca ele alınmasını istiyoruz. Suçlu olanlarla sınırlı olmasın, bu çalışma. Diri diri yanan insanın, hayvanın, tabiatın hesabı sorulmazsa, bundan sonrası için önleyici tedbirler alınmazsa gereken soruşturmaların, komisyonların bir hükmü olmaz, olmayacaktır” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Haziran 2024
İmsak 03:29
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı