Sabri Tekir, Mehmet Şimşek ve TÜİK'i eleştirdi: "Vizyonunuz orta sınıfı yok etmek ise bunda da başarılısınız"

Saadet Partisi, Türkiye Büyük Millet Meclisinde haftalık olağan grup toplantısını gerçekleştirdi. Grup toplantısında kürsüden seslenen Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve kamuoyunda tepki gören TÜİK listesini eleştirdi. Tekir, asgari ücretli ve emeklilerin geçim sıkıntısı çektiğinin altını çizdi.

SİYASET 10.07.2024, 11:05
Sabri Tekir, Mehmet Şimşek ve TÜİK'i eleştirdi:
Saadet Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisinde haftalık olağan grup toplantısını gerçekleştiriyor.
Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen grup toplantısında açılış konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir Suriye'de yaşanan iç savaşa dikkat çekerek Türkiye'deki mülteci sorununa değindi. Tekir "Ülkece büyük bir mülteci sorunu ile karşı karşıyayız" dedi.

Sorunun insani yöntemlere baş vurularak çözüm aranıldığını ifade eden Tekir, iktidara yıllardır bunun olacağını söylediklerini dile getirdi. Suriye yönetimi ile iktidarın görüşmesi gerektiğini söyleyen tekir "Suriyeli kardeşlerimizin can ve mal güvenliği sağlanarak ülkelerine dönmesi sağlanmalıdır" dedi. Ülkedeki göçmen sayısının çok olduğunu dile getiren Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir mülteci sonunun dış istihbarat servislerinin provokasyon alanı haline geldiğini ve bunun bir beka sorununa yol açtığını vurguladı.
Yaşanan hiç bir savaşın kazananı olmadığını dile getiren Tekir Türkiye'nin dört bir yanında savaş olduğuna dikkat çekerek  "İktidarın dış politikada hata yapma lüksü yoktur" dedi.

Ardından sözü Türkiye'de yaşanan ekonomik sorunlara değinen Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir ülkenin faiz sarmalından kurtarılması gerektiğini ifade etti. Venezüella ve Arjantin haricinde hiç bir ülkede bu denli enflasyonun yüksek olmadığını dile getiren Tekir, "İngiltere'den binbir türlü rica ve minnet ile getirilen sayın bakanın 'Başardık' sevincinin hemen ardından gelen zam haberleri ise neyin başarılmak istendiğini muğlak bir hale getirmektedir" dedi. 

Tekir, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in izlediği ekonomi politikasını da eleştirdi. Tekir "Ballı ihalelerin ve yap işlet devret soygununun ve daha nicelerinin altında zatıalilerinin imzaları da vardır" diyerek şu şekilde konuştu:

iktidarın ekonomi politikasının kapitalist düzene su taşıdığını ifade eden Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir bu ekonomi paketlerinde fayda gelmeyeceğini ifade etti. "Yıllardır çifçiye, asgari ücretliye, memura, emekliye ve gençlere hiç bir şey vermediğiniz gibi ellerinde olanları da almaya çalışıyorsunuz" diyen Tekir istikrar tedbirleri paketi, vergi tedbirleri paketi ve tasarruf tedbirleri paketlerinin farklı bir sonuç doğurmayacağını söyledi. Asgari ücretin yeterli olduğunu dile getiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i eleştiren Tekir, Cumhurbaşkanına seslenerek " Çıkın ve Anadolu'da çat kapı bir aile sofrasına oturun. Bakanınızın çok bulduğu asgari ücret yetiyor mu? Yetmiyor mu? bir de onlardan duyun" dedi.  

Son günlerde gündeme gelen ve vatandaşlar tarafından eleştirilerin hedefi olan TÜİK listelerini de değinen  Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir; "Hangi üniversitenin özel yurt ücreti 457 lira? Türkiye'nin bugün büyük şehirlerinde 5 bin 845 liraya kiralık ev bulabilmek mümkünmüdürki listeye ilave etsin? Memurun, asgari ücretlinin alacağı zam oranlarına doğrudan etki eden bu oranlar vicdanını yitirmiş bir zihniyetin manipülasyonu olarak nitelendirilse haksız bir şey mi yapılmış olacaktır?" diye sordu.
Tekir kürsüye çıkarken yanında getirdiği sepeti işaret ederek ürünleri ve fiyatlarını tek tek sayan Tekir şu konuşmayı yaptı:

Doktor muayenesinin 34 lira olarak tespit edildiği bir ortamda enflasyonun düşük olduğunu gerçekte ise bu rakamın 4 bin TL civarında bulunduğunu belirten Tekir, ev taşıma ücretinin ise TÜİK tarafından 9 bin TL bandından bulunduğunu ancak bu rakamında gereği yansıtmayarak reel ekonomide 20 bin TL olduğunun altını çizdi. Ardından ise TÜİK'in yalnızca doğru rakamın poşet fiyatlarında olduğunu söyledi.
Ayrıntılar geliyor..
"İktidara sesleniyoruz; Amacınız açlık sınırının altında bir asgari ücret ise evet bu başarılmaktadır. Hedefiniz milyonlarca emekliyi ucuz ekmek kuyruğunda bekletmekse evet bunu da başarıyorsunuz. Açlık sınırının yarısına tekabül eden bir ücret ile ölümle yaşam arasında bir yere konumlandırılan insanların sayısını arttırmak ise bunu da başarıyorsunuz. Vizyonunuz orta sınıfı yok etmek, memuru yoksulluk sınırı altında tutmak ve kira fiyatına eş bir maaş ile terbiye etmek  ise bunda da başarılısınız. Misyonunuz faiz lobilerinin çarkları dönsün diye 85 milyon insanı yarını göremez hale getirmek ise bunu da başarıyorsunuz. Sayın bakan Londra'dan Türkiye nasıl görülüyor onu siz bizden daha iyi bilirsiniz. Ancak bilmeniz gerekn bir husus daha vardır. Çiftçimizin, işçimizin, dar gelirlimizin içler acısı halidir"
"Gelin sepetteki ürünlere birlikte bakalım. Bunlar Tarım Kredi Kooperatifinden alınmıştır" dedi. "1 kilo soğan 14 lira 80 kuruş. Bir kilo nohut 62 lira 98 kuruş. 1 kilogram kuru fasulye 79 lira. Böyle bir ülkede kuru fasulyenin 79 lira olmasını izah edebilecek aklı selim bir insan bile tanımam.. 1 kilo peynir 157 TL o da beyaz peynir, yağlı salamura zeytin 185 TL ve zeytinyağı da 269 TL'ye yükselmiş bulunmaktadır ve bazı yerlerde de bu 500 liraya kadar çıkmaktadır. Bir zeytinyağı ülkesinde bununda mantığını izah etmesi mümkün değildir. Tarım Kredi Kooperatifinden yapılan bu alışverişin şuandaki bizim sepette var olan şeylerin değeri 768 lira. 768 lira ile gittiğiniz zaman ancak bu sepeti alabiliyorsunuz." 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı