Saçaklı mantı nasıl yapılır? tarifi

Balıkesir yöresine ait bir tat olan saçaklı mantı, bildiğini klasik manti tariflerini sizlere unutturacak. Akşam yemeği için sadece bir saatte hazırlayabileceğiniz bu lezzetli yemeğin tarifini sizler için araştırdık.

AİLE 26.06.2024, 10:30
Saçaklı mantı nasıl yapılır? tarifi
Mantı, Türk mutfağına ait yemekler arasında en çok sevileni desek pek de yanılmış olmayız. Hem lezzeti hem de doyuruculuğu ile ön plana çıkan mantı, öğle ve akşam yemeklerinde afiyetle tüketilmektedir. Bu yazımızda sizlere, Balıkesir yöresine ait saçaklı mantı tarifini aktaracağız.
Saçaklı mantı tarifini bir kez denediğinizde artık klasik mantı yapmaktan vazgeçeceksiniz. İşte enfes bir tada sahip olan saçaklı mantı için ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım yapım aşaması!


Mantı yemeği hem hamuru hem de özel sosu ile damaklarda tam bir lezzet şöleni yaratmaktadır. Klasik mantıyı sıklıkla tüketenler, saçaklı mantı tarifini bir kez denedikten sonra artık sürekli olarak bu tarifi mutfaklarında hazırlamaya karar verecek. Hem akşam yemekleriniz için hem de gelen konuklarınızı lezzetli bir sofrada ağırlamak için saçaklı mantıyı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Pratik bir hazırlık sürecine sahip olan saçaklı mantı için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
Saçaklı mantının hamuru için gerekli olan malzemeler;

Saçaklı mantının üzeri için gerekli olan malzemeler;

Saçaklı mantı yapmak için kullanacağınız malzemeler ile ortalama olarak altı kişilik servis elde edebilirsiniz. Daha fazla kişiye bu lezzetli yemeği hazırlamak için ise yapmanız gereken tek şey, yukarıdaki listede yer alan malzemeleri sistematik olarak arttırarak kullanmaktadır. Ortalama olarak yirmi dakikada hazırlayabileceğiniz saçaklı mantının pişme süresi ise kırk dakikadır. Bu hazırlık süresi nohudun haşlanmış olduğu ve tavuk suyunun da hazır olduğu göz önüne alınarak verilmektedir. Bu işlemleri saçaklı mantıyı hazırlamaya başladığınıza gerçekleştirecekseniz, hazırlık süresi biraz daha uzayacaktır. Saçaklı mantıyı yapmak için izlemeniz gereken adımlar ise sırası ile şu şekildedir;

Saçaklı mantı yapmak için daha önceden haşladığınız ve buzlukta muhafaza ettiğiniz tavuk suyunu kullanabilirsiniz. Ancak yine de üzerine ekleyeceğiz tavuklar için bu işlemin taze taze yapılması, saçaklı mantını daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Bu yemeği yaparken dikkat etmeniz gereken diğer bir husus ise hamurun kıvamının tutturulmasıdır. Aynı zamanda elde edeceğiniz şeritlerin inceliğinin ve uzunluğunun da eşit olması, tüm yemeğin aynı zamanda pişebilmesi için oldukça önemlidir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı