Saçların kopması mümkün değil! Bu yağ dökülmeyi tamamen durduruyor

Özellikle saç dökülmesini durdurmak için uzmanlar bir yağ kullanmayı öneriyor. Peki bu yağ hangisi? İşte saç dökülmesini tamamen durduracak olan o yağ…

SAĞLIK 20.08.2024, 16:45
1
Saçların kopması mümkün değil! Bu yağ dökülmeyi tamamen durduruyor
Saç dökülmesi her yaş grubundaki kişinin başına gelebildiği gibi aynı zamanda cinsiyet fark etmeksizin ortaya çıkıyor. Genetik faktörler başta olmak üzere stres, çevresel faktörler ve bazı hastalıkların bir belirtisi olarak ortaya çıkabilecek olan saç dökülmesinin önlemi alınmadığında gelişecek olan kellik, birçok kişi tarafından istenmiyor. Bu nedenle de saç dökülmelerine karşı kesinlikle önlem alınması gerekiyor. Uzmanların ise şimdilerdeki önerisi, saç dökülmesine karşı bir yağ kullanmak oluyor. Peki bu yağ hangisi? İşte saç dökülmesini tamamen durduracak olan o yağ…

Uzmanların saç dökülmesine karşı önerdiği yağ, minoxidil gibi etki gösteren biberiye yağı oluyor. Saç için oldukça faydalı olduğu bilinen biberiye yağı, saçın ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin birçoğunu içeriyor. Dolayısıyla düzenli olarak biberiye yağı kullanan kişiler, bir süre sonra saç dökülmesi sorunuyla karşılaşmamaya başlıyor. Biberiye yağına ilişkin yapılan araştırmalar da bunu kanıtlıyor. Saç büyümesini desteklediği görülmüş olan biberiye yağı, daha gür bir saç ortaya çıkardığı için saçların büyümesini de hızlandırıyor.

Biberiye yağıyla ilgili yapılan araştırmalar, biberiye yağının söz konusu saç olduğunda, pek çok saç ürününde de bulunan minoxidil gibi hareket ettiğini göstermiş bulunuyor. Özellikle uzmanların saç derisine uygulamayı önerdiği biberiye yağı, saç derisine uygulandığında sağlıklı bir büyümeyi sağlıyor. Ancak saç derisine uygulandığı zaman kaşıntı gibi yan etkiler ortaya çıkan minoxidilin aksine biberiye yağında tamamen doğal olan içerik bu kaşıntıları ortaya çıkarmıyor. Dolayısıyla uzmanlar minoxidil içerikli kimyasal saç bakım yağları yerine biberiye yağı kullanmayı öneriyor.


Derinize doğrudan sürmek yerine biraz zeytinyağı ile karıştırarak sürüldüğünde etkileri mucizevi bir şekilde daha çok güçlenen bu yağ, aynı zamanda zeytinyağının sahip olduğu E vitamini besleyiciliğini daha etkili hale getiriyor. Bunun için biberiye yapraklarını zeytinyağı ile iyice ısıtıp, soğuttuktan sonra saç derinize maske uygulaması yapmak yeterli oluyor. Özellikle gece uygulanması tavsiye edilen bu maske, düzenli bir şekilde tekrarlandığında saç bakımını destekliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 13 Eylül 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:12
Öğle 12:40
İkindi 16:11
Akşam 18:57
Yatsı 20:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı