Sadece 10 dakikada bu tatlıyı sofraya koyacaksınız! Daha pratiğini bulmak mümkün değil

Kolay bir tatlı yapmak için hemen milföyden pratik kit kat tarifini denemeniz gerekiyor. Peki milföyden pratik kit kat nasıl yapılır? İşte milföyden pratik kit kat tarifi ve malzemeleri…

AİLE 30.07.2024, 16:20
Sadece 10 dakikada bu tatlıyı sofraya koyacaksınız! Daha pratiğini bulmak mümkün değil
Çocukken herkesin severek tükettiği lezzetlerden biri olan ‘kat kata’ benzeyen milföyden pratik kit kat tarifi, evde acil tatlı yapmanız gereken durumlarda oldukça kurtarıcı oluyor. Özellikle çay saatlerine çok yakışan milföyden pratik kit kat, aynı zamanda hızlı bir şekilde hazırlanmasıyla sizi bekleme zahmetinden kurtarıyor. Son derece lezzetli ve ekonomik bir tatlı tarifi olan milföyden pratik kit kat tarifinin yapım aşamaları ise oldukça pratik. Peki milföyden pratik kit kat nasıl yapılır? İşte milföyden pratik kit kat tarifi ve malzemeleri…

Kolay tatlılardan biri olan milföyden pratik kit kat tarifi, sadece 10 dakika içerisinde hazırlanıyor. Pişirme süresi 25 dakika kadar olan milföyden pratik kit kat tarifi, 2-4 kişilik porsiyona göre belirlenmiş bulunuyor. İşte milföyden pratik kit kat tarifi için gerekli olan malzemeler:

Lezzetli bir milföyden pratik kit kat yapmak için, ilk olarak milföy hamurlarını oda sıcaklığına getirin. Ardından milföyleri kare olacak şekilde ikiye bölün ve bu karelerin ortasına damak zevkinize göre; çikolata, reçel ya da fıstık ezmesi gibi lezzetler sürün. Ardından milföyleri ortada birleştirin. Sonrasında kenarlarını güzelce kapatın. Yağlanmış tepsiye birleştirdiğiniz nokta alta gelecek şekilde yerleştirin ve ters çevirerek milföyün üzerine bıçakla çizikler atın. Ardından tüm milföyleri aynı şekilde yaptıktan sonra yumurta beyazını üzerine sürün ve şeker serpiştirin. Hazır olan tepsinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin ve yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.

Pratik tatlılardan biri olması kadar az malzemeyle yapılması nedeniyle de son derece ekonomik bir tarif olabilecek milföyden pratik kit kat tarifi için tek bir püf nokta bulunuyor. Bu püf nokta da milföyleri iyice kapatmak. Eğer milföyleri kapatmazsanız, milföylerin içerisine sürdüğünüz sıvılar akabilir ve istenmeyen görüntülerle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı