Sadece 3 patlıcanla lazanya yapmak mümkün, bu tarife bayılacaksınız

Klasik lazanya tarifinden usananlar için patlıcan lazanya tarifi düzenledik. İşte tadına doyamayacağınız patlıcan lazanya tarifimize ilişkin ayrıntılar…

AİLE 30.06.2024, 02:40
Sadece 3 patlıcanla lazanya yapmak mümkün, bu tarife bayılacaksınız
İtalya’nın en meşhur lezzetlerinden olan lazanya, ülkemizde de birçok kişi tarafından severek tüketilmektedir. Restoranların menülerinde yer alan yanı sıra evlerde de pişirilen lazanya hem doyurucu hem de besleyici bir yemektir.
Yanına başka bir yemek istemeyen, sadece kendisi ile dahi tıka basa doyuran lazanya, farklı farklı şekillerde yorumlanmaya müsaittir. Bu kapsamda bizlerde patlıcan severler için eşsiz bir tarif derledik. İşte patlıcan lazanya tarifine dair tüm merak edilenler…

Pratik yapımı ve ekonomik sayılabilecek malzeme listesi ile vazgeçilmez tarifleriniz arasına girecek olan patlıcan lazanya, davet sofralarınıza da çok yakışacak.
Patlıcan lazanya tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Patlıcan lazanya tarifinin yapımına patlıcanları alacalı soyarak başlayın. Soyduğunuz patlıcanları 1 cm kalınlığında olacak şekilde şeritler halinde kesip fırın tepsisine dizin.
Sürülecek sos için verdiğimiz malzemelerin tamamını bir kapta karıştırıp patlıcanların hem arka hem de ön kısımlarına sürün. Patlıcanlarınızı önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin.

Yemeklik doğradığınız soğanlar ile ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında kavurun. Kıymayı, domatesi, maydanozu, baharatları, suyu ve biber salçasını bir tencere pişirin.
Fırından çıkardığınız patlıcanların üzerine bir kat olacak şekilde iç harçtan yayın. Rendelenmiş kaşarı da iç harcın üzerine serptikten sonra yemeğinizi 25 dakika kadar daha pişirin. Afiyet olsun!

Sizler için derlemiş olduğumuz patlıcan lazanya tarifimiz 2- 4 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı