Sadece 5 dakikada pofuduk açmalar hazırlayabilirsiniz

Açma hem yetişkinlerin hem de çocukların kahvaltılarda bayılarak tükettikleri hamur işleri arasında yer alır. Peki evde, fırın tadında yumuşak açma nasıl hazırlanır? İşte ayrıntılar…

AİLE 29.06.2024, 13:15
1
Sadece 5 dakikada pofuduk açmalar hazırlayabilirsiniz
Misafirleriniz ya da ev ahalisi için tam ölçülü bir açma tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Sizler için derlemiş olduğumuz pofuduk açma tarifini ister bu geceden yapıp buzdolabına kaldırın isterseniz de hemen yapıp pişirin.Kolaylık ile hazırlayabileceğiniz pofuduk açma tarifimiz hem misafirlerinizin hem de ev halkının damaklarını çatlatacak. İşte pofuduk açma tarifine dair ayrıntılar…

Pofuduk açma tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Pofuduk açma tarifinin yapımı son derece pratiktir. Daha önce hiç açma yapmamış olmayan kişiler dahi, aşağıda açıklayacağımız yapım aşamalarını takip ederek enfes lezzette yumuşacık açmalar hazırlayabilir.Ilık sütü, mayayı, şekeri ve tuzu derin bir kabın içerisine alıp karıştırın. Maya eridikten sonra un hariç olmak üzere diğer malzemeleri ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra unu azar azar eklemeye başlayın.Yoğurduğunuz açma hamurunuzun yumuşak, ele hafif yapışan bir kıvam almış olduğundan emin olduktan sonra hamurun üzerini kapatın ve yaklaşık olarak 1 saat kadar dinlendirin. Mayalanan hamurdan parçalar koparın ve istediğiniz şekli verdikten sonra tüm açmaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Açmaların üzerlerine önce yumurta sarısını sürün sonrasında ise susma ve çörek otu serpin. Açmalarınızı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Afiyet olsun!

Pofuduk açma tarifi, çay saatleriniz ve kahvaltı öğünleriniz için tercih edebileceğiniz pratik bir tariftir. Bu tarifin hazırlık aşaması yalnızca 5 dakika kadar sürmektedir. Açmaların pişirme süresi ise fırının performansına bağlı olarak 1 saati bulabilmektedir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Temmuz 2024
İmsak 03:34
Güneş 05:18
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı