Sağlık Bakanlığında koltuk değişimi yakın!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa ettiği yönünde iddialar Ankara kulislerini hareketlendirdi. Konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı kaynaklarının ağzını bıçak açmazken, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından farklı açıklamalar geldi.

GÜNDEM 29.06.2024, 07:20
1
Sağlık Bakanlığında koltuk değişimi yakın!
Millî Gazete, önceki gün gündeme gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifasını istediği yönündeki iddiaları Cumhurbaşkanlığı’na sordu. Cumhurbaşkanlığı kaynakları Koca’nın istifa mektubunun Erdoğan’ın masasında olduğunu ileri sürerken, 1 Temmuz’da yapılacak kabine öncesi veya sonrası bakanlıkta bir değişimin beklendiğini ifade etti.

Önceki gün gündeme gelen iddiaya göre, Koca’nın Sağlık Bakanlığından ayrılmak için istifa mektubunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu ileri sürüldü. Kulisleri hareketlendiren bu iddia sonrası gözler Cumhurbaşkanlığına ve Sağlık Bakanlığına çevrildi.

Bakan Koca’nın dünkü programlarını iptal etmesi istifa iddialarını güçlendirirken, Sağlık Bakanlığı kaynakları büyük bir sessizliğe büründü. Ancak Cumhurbaşkanlığı kaynakları istifa mektubunun Erdoğan’ın masasında olduğunu ve ancak halen Cumhurbaşkanı’nın konu ile ilgili bir karar almadığını söyledi.

1 Temmuz’da yapılacak kabine toplantısına dikkat çeken kaynaklar, istifanın kabine öncesi ya da sonrası kabul edilebileceğini ileri sürdü. Yeni bakan ile de kabinenin gerçekleştirilebilme ihtimali olduğunu vurgulayan kaynaklar, olası istifa durumunda Koca’nın yardımcılarından birinin bakanlık koltuğuna oturacağının beklendiği ifade etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı