Sağlıklı kısır tarifi yeni gözdeniz olacak, kinoa ve semizotu ile damaklarınız şenlenecek

Klasik kısır tariflerinden sıkılanlar için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde sağlıklı bir reçeteye yer verdik. İşte semizotu ve kinoalı kısır tarifine ilişkin ayrıntılar…

AİLE 03.07.2024, 01:45
Sağlıklı kısır tarifi yeni gözdeniz olacak, kinoa ve semizotu ile damaklarınız şenlenecek
Klasik kısır tariflerine alternatif olabilecek sağlıklı bir tarif arayışında olanlar için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde, belki de daha önce hiç tatmadığınız semizotlu ve kinoalı kısır tarifine yer verdik.
Sağlık açısından çok yararlı olan kinoayı, kısırın içerisinde denediğinize pişman olmayacaksınız! İşte kinoalı ve semizotlu sağlıklı kısır tarifine dair ayrıntılar…

Semizotlu ve kinoalı kısır tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Semizotlu ve kinoalı kısır tarifinin yapımına, kinoayı yumuşatarak başlayın. Doğal olarak sert bir yapıda olan kinoanın tarife girmeden önce 5 dakika kadar suda bekletilmesi ve ardından da bol su ile güzelce yıkanması gerekir. Ardından da bol tuzlu suda 10- 12 dakika kadar haşlanması gereken kinoalar, böylelikle tarife girecek yumuşaklığa ulaşacaklardır.
Kinoaları hazırladıktan sonra soğanları yemeklik olacak şekilde doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Sonrasında tavaya salçayı ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin.
Salça kavrulduktan sonra karışımı ocaktan alın ve derin bir kabın içerisine aktarın. Tüm yeşillikleri ince ince olacak şekilde yıkın ve kabın içerisine ilave edin. Son olarak sos malzemelerini de bir kasede karıştırdıktan sonra malzemelerin üzerine ekleyip karıştırın. Semizotlu ve kinoalı kısırınız hazır, deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!

Semizotlu ve kinoalı kısır tarifimiz 10- 12 kişiliktir. Tarifin hazırlık aşaması 15 dakika, pişirme aşaması 15 dakika sürmektedir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Temmuz 2024
İmsak 03:34
Güneş 05:18
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı