Salata mı, börek mi kimse anlayamayacak! Böylesini daha önce asla yemiş olamazsınız…

Farklı salata tarifi arayanlara etimekli közlü salatayı öneririz. Peki etimekli közlü salata nasıl yapılır? İşte etimekli közlü salata tarifi ve malzemeleri…

AİLE 07.09.2024, 15:45
1
Salata mı, börek mi kimse anlayamayacak! Böylesini daha önce asla yemiş olamazsınız…
Lezzetli oldukları kadar hafif ve sağlıklı olmalarıyla da sıklıkla tüketilmesi önerilen salataların onlarca çeşidi bulunuyor. Bu çeşitlerden biri olan etimekli közlü salata ise, salata görünümündeki bir börek edasıyla kesinlikle çok tok tutuyor. Yemeklerin yanından ziyade çay saatlerine iyi bir eşlikçi olabilecek olan etimekli közlü salata, kolay hazırlanan tarifiyle hemen sofralarınızdaki yerini almayı da garanti ediyor. Peki etimekli közlü salata nasıl yapılır? İşte etimekli közlü salata tarifi ve malzemeleri…

Pratik olduğu kadar lezzetli de bir salata olan etimekli közlü salata için 20 dakika kadar hazırlık yapmanız yeterli oluyor. Pişirme süresi 40 dakika kadar olan etimekli közlü salata tarifi, 12 kişilik porsiyona göre hazırlanmış bulunuyor. İşte etimekli közlü salata tarifi için gerekli olan tüm malzemeler:
Salata tabanı için;

Közlenmiş harcı için;

Yoğurtlu sosu için;

Üzeri için;

Evde etimekli közlü salata yapmak için ilk olarak patlıcan ve biberleri yaklaşık 40 dakika kadar 200 derecelik fırında közleyin. Ardından közlenmiş bu sebzeleri soyun ve güzelce temizleyin. Bir kap içerisinde maydanoz ve dereotu başta olmak üzere közlenmiş harç için gerekli olan tüm sebzeleri doğrayarak birleştirin. Üzerine zeytinyağı ve tuzunu da ekleyerek harcı güzelce harmanlayın. Ardından etimekleri kare borcama dizin ve dizmiş olduğunuz etimekleri yoğurda buladıktan sonra üzerine eşit bir şekilde közlenmiş harcı yayın. Bir streç filmle örttüğünüz borcamı buzdolabına kaldırıp, etimekleri dinlendirin. Etimekler dinlenirken yoğurtlu sos için, yoğurt ve mayonezi bir kapta çırpın. Üzerine sarımsak, tuz ve zeytinyağını ekleyerek güzelce karıştırın. Dolaptaki dinlenmiş etimekleri çıkartın ve üzerine yoğurtlu sosu dökün. Son olarak kızdırılmış yağa pul biber ve nane ekleyerek hazırladığınız sosu etimekli közlü salata üzerinde gezdirerek servis edin.

Lezzetli bir salata olan etimekli közlü salatayı daha lezzetli hale getirmek istiyorsanız, en az 4 saat kadar dinlendirmeyi ihmal etmeyin. Özellikle 1 gün öncesinde yapıldığında daha lezzetli olacak olan etimekli közlü salatayı bir gün önceden yapmanız halinde yoğurdu servis aşamasında dökmeye özen göstermelisiniz.
Kaynak: İnternet Haber Merkezi

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:54
Güneş 06:15
Öğle 12:39
İkindi 16:08
Akşam 18:52
Yatsı 20:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı