Salih Turhan: Vicdan Gemisi’nin yanındayız

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Ulaştırma Bakanlığı’na çağrıda bulunurken, Özgürlük Filosu’na desteğini ifade etti:

GÜNDEM 24.08.2024, 06:10
5
Salih Turhan: Vicdan Gemisi’nin yanındayız
Gazze’deki soykırıma tepki olarak yola çıkmak için hazırlanan Özgürlük Filosu’nun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından engellenmesine tepkiler yükseliyor. Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür’ün bakanlığa tepki gösterdiği açıklamasının ardından AGD Genel Başkanı Salih Turhan da, "Dün nasıl ki Mavi Marmara gemisinin yanında durduysak bugün de Vicdan Gemisi’nin yanında olduğumuzu belirtiyoruz" dedi.
Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun bir parçası olan, Mavi Marmara şehitlerimizin aileleri tarafından organize edilen ve soykırım altında bulunan Gazze’ye insani yardım götürmeyi amaçlayan Vicdan Gemisi günlerdir Haydarpaşa Limanı’nda demirli şekilde bekliyor. Ulaştırma Bakanlığı’nın, hiçbir gerekçe sunmadan Vicdan Gemisi’nin Liman Çıkış Belgesi’ni imzalamadığı öğrenilirken, yaşananlar tam anlamıyla vicdanları sızlatıyor.

Aralarında Mavi Marmara Derneği’nin de bulunduğu çok sayıda oluşum tarafından Gazze’deki soykırıma karşı yola çıkmak için hazırlanan Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından engellendiği ortaya çıkmıştı. Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür, kendilerine yetkililer tarafından, “Ulaştırma Bakanlığı bu konuda talimat verdi, bu geminin yola çıkmasına müsaade etmeyeceğiz” denildiğini duyurmuştu. Yeni bir açıklamada bulunan Songür, “Ulaştırma Bakanlığı hiçbir gerekçe sunmadan Vicdan Gemisi’nin Liman Çıkış Belgesi’ni imzalamıyor. Gazze’de her gün terör güçlerinin saldırıları ile çocuklar öldürülürken, insanlar gıda bulamadığı için açlıktan ölürken,  yüz binlerce sivil ilaç bulamadığı için salgın hastalıklarla hayatını kaybederken; bu filoyu engellemenizin vebalini hiçbiriniz üstlenemezsiniz" dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan da konuya ilişkin bir açıklamada bulundu. Mavi Marmara Derneği ve Vicdan Gemisi'ne desteklerini ileten Turhan, Ulaştırma Bakanlığı'na da tepki gösterdi. Turhan, "Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun bir parçası olan, Mavi Marmara şehitlerimizin aileleri tarafından organize edilen ve soykırım altında bulunan Gazze’ye insani yardım götürmeyi amaçlayan Vicdan Gemisi günlerdir Haydarpaşa Limanı’nda demirli şekilde bekliyor. Ulaştırma Bakanlığı’nın hiçbir gerekçe sunmadan Vicdan Gemisi’nin Liman Çıkış Belgesi’ni imzalamaması ve bu nedenden dolayı da kardeşlerimizin Gazze’ye doğru yola çıkamaması hepimizi derinden üzüyor. Yaşanan bu üzücü hadise karşısında; Ulaştırma Bakanlığı’na bir an evvel Vicdan Gemisi’nin Gazze’ye doğru yola çıkması için gerekli prosedürleri gerçekleştirmesi çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca dün nasıl ki Mavi Marmara Gemisi’nin yanında durduysak bugün de Vicdan Gemisi’nin yanında olduğumuzu belirtiyoruz" diye konuştu.

Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun engellenmesine dair daha önce Mavi Marmara Derneği’nden de bir açıklama yapılmıştı. Söz konusu açıklamada önemli detaylar vurgulanırken, “Özgürlük Filosu Koalisyonu, Filistinliler de dâhil olmak üzere herkesin temel haklarını savunuyor. Hazırlıklarını tamamlamış olmalarına rağmen, gemilerimize İstanbul liman yetkilisinden gerekli izin verilmedi. Türk hükümetinin bu kararı, ABD, Birleşik Krallık ve İsrail'in baskıları nedeniyle alındığı düşünülmektedir. İsrail'in Gazze üzerindeki ablukasını kınayan koalisyon, bu duruma karşı mücadelesini sürdürecektir” ifadeleri kullanılmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 13 Eylül 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:12
Öğle 12:40
İkindi 16:11
Akşam 18:57
Yatsı 20:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı