Şanlıurfa’da karpuz hasadı heyecanı: Marketler de 10 TL, tarlada 2 TL!

Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden biri olan Şanlıurfa’da yerli karpuzun hasadı başladı. Suruç ilçesinde ova karpuzu olarak adlandırılan yerli karpuzun kilosu tarlada 2 lira civarındayken marketlerde ise 10 liraya kadar çıkıyor.

EKONOMİ 27.07.2024, 09:45
Şanlıurfa’da karpuz hasadı heyecanı: Marketler de 10 TL, tarlada 2 TL!
Türkiye'nin tarım havzalarından biri olan Şanlıurfa'da, yerli karpuzların hasadı tüm hızıyla sürüyor. Özellikle Suruç ilçesinde yetişen ova karpuzu, hem üretici hem de tüketici için önemli bir gelir kaynağı. Tarlada ortalama 2 TL'ye satılan bu lezzetli meyve, pazarlarda ve marketlerde 10 TL'ye kadar fiyat buluyor.
10 dönüm üzerinde deneme amaçlı karpuz ektiğini ve verimin çok yüksek olduğunu aktaran üretici Müslüm Coşkun, konuşmasının devamında şunları kaydetti:
Karpuzun Türkiye ekonomisindeki önemine işaret ederek, dünyadaki karpuz üretiminin yüzde 10’unun Türkiye’de gerçekleştiğini belirten Ziraat Mühendisi Mehmet Bilgin ise, içerisinde bulunan vitaminler açısından da önemli bir tüketim ürünü olduğunu dile getirdi. Karpuzda kalori ve yağ oranının düşük olduğunu söyleyen Bilgin, diyet yapan insanların rahatlıkla tüketebileceğini söyledi.
 “Verim çok güzel oldu ama fiyat umduğumuz gibi gitmedi. 10 dekarda ekim yaptım. Ortalama 50 bin lira masrafım oldu. Kabak aşısı olmasa bizim karpuzlar çok güzel. Hem iyi fiyata gider, müşteri de memnun kalır ama şu anda piyasada genelde kabak aşısı var. Biz en az kilosunu 7-8 lira olarak bekliyorduk ama şu anda kilosu 2-3 liraya gidiyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı