Sarmayı tencerede pişiriyorsanız hata yapıyorsunuz! Bu hali kesinlikle çok daha lezzetli

Sarma pişirirken öğreneceğiz bir küçük püf noktası, size lezzetli sarmalar yaptırabilir. Peki sarma pişirmenin püf noktası nedir? İşte sarmanın en lezzetli hali için gerekli olan o püf nokta…

AİLE 20.08.2024, 04:30
Sarmayı tencerede pişiriyorsanız hata yapıyorsunuz! Bu hali kesinlikle çok daha lezzetli
Türk mutfağının en çok sevilen yemeklerinden biri olan sarma, yaprakla yapıldığı gibi lahana gibi değişik sebzelerle de yapılabiliyor. Doyurucu bir yemek olduğu gibi iyi bir atıştırmalık da olan sarma, sadece akşam yemeklerinin değil, çay saatlerinin bile eşlikçi olabiliyor. Lezzetli bir sarma yapmanın ise birçok püf noktası bulunuyor. Ancak bir püf nokta var ki, onu bilen herkesin lezzetli sarma yapamaması içten bile değil! Peki sarma pişirmenin püf noktası nedir? İşte sarmanın en lezzetli hali için gerekli olan o püf nokta…

Genel bir alışkanlık olduğu gibi oldukça yaygın bir alışkanlık da olan sarmayı tencerede pişirmek, ünlü şeflere göre katiyen yanlış bir alışkanlık kabul ediliyor. Çünkü tencerede pişirme yerine sarmayı güvençte pişirmeyi öneren ünlü şefler, güvecin yemeklerin daha aromalı olması için üretildiğini hatırlatıyor. Uzun süre sarma pişirmeye yarayan güveç, bu süre zarfında yemeğin malzemelerin özdeşleşmesine ve aromasının artmasına yardımcı oluyor. Bu yüzden sarma pişirmenin piri olan ünlü şefler, sarmayı bir tencere yerine güveçte pişirmeyi öneriyor.

Lezzetli bir yaprak sarma yapmanın bir diğer püf noktası kesinlikle içerisine konulacak malzemeler oluyor. Bazı yörelerde kuş üzümü konulsa da sarmanın orijinal tarifinde yer alan malzemeleri kullanmanız, sarmayı daha lezzetli yapabilir. İşte orijinal sarma tarifi malzemeleri:

Pişirme sosu için;

İşin son püf noktasını da söyleyelim. Güvençte yapacağınız sarmanın iç harcı malzemelerini pişirmeyin ve sarmayı oldukça ince sarın. Çünkü güveçte tencereden daha uzun süre pişecek olan sarmanın işi zaten yeterince pişmiş olacaktır. İnce sarılan sarma daha hızlı pişeceği için güvençteki pişirme sürenizi de kısaltacaktır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 13 Eylül 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:12
Öğle 12:40
İkindi 16:11
Akşam 18:57
Yatsı 20:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı