Şekerli peynirli börek nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Şekerli peynirli börek tarifi nerenin? Şekerli peynirli börek tarifi nasıl hazırlanır, püf noktaları neler? İşte şekerli peynirli börek tarifine dair merak edilenler…

AİLE 24.07.2024, 10:35
2
Şekerli peynirli börek nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları
Hem tatlıları hem de et yemekleri ile bilinen Gaziantep mutfağı, ayrıca hamur işleri ile de adından söz ettirir. Gaziantep yöresine ait lezzetler yalnızca ülkemizde değil birçok dünya ülkesinde de bilinir pozisyondadır.

Antep yöresinin pek fazla kişi tarafından bilinmeyen lezzetlerinden biri de şekerli peynirli börektir. Bu börek tarifi, birçok börek tarifinden farklı olarak tatlıdır. Genellikle çay saatleri için hazırlanan şekerli peynirli börek tarifi, yüksek kalorili olduğu için diyet dönemlerinde dikkatli bir şekilde tüketilmelidir.
Şekerli peynirli börek tarifi arama motorlarına da sık sık konu olur. Sofralarını farklı lezzetler ile donatmak isteyen pek çok kişi bu börek tarifine yönelik sorgulamalarda bulunur. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde şekerli peynirli börek tarifine yer verdik. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!

Şekerli peynirli börek tarifi için gereken malzemeler, arama motorları üzerinden sık sık sorgulanmaktadır.
Şekerli börek tarifinin malzeme listesinde yer alan ürünler hemen hemen her mutfakta bulunmaktadır. Dolayısı ile bu tarifin birçok börek tarifine kıyas ile ekonomik olduğunu söylemek mümkündür.
Şekerli peynirli börek tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
1,5 su ardağı tuzsuz Antep peyniri (Antep peyniri yoksa herhangi bir tuzsuz peynir türü de olabilir),

Yukarıda sıralamış olduğumuz malzemeleri kullanarak 8- 10 kişilik şekerli peynirli börek hazırlayabilirsiniz.

Şekerli peynirli börek tarifinin yapımı bir hayli kolaydır. Hamur işlerinin yapımından hoşlanan herkes, bu börek tarifini kısa süre içerisinde hazırlayabilir.
Şekerli peynirli börek tarifinin yapımına hamuru hazırlayarak başlayın. Bunun için unu, yaş mayayı ve 2 yemek toz şekeri uygun bir kapta karıştırın. Sonrasında kaba yavaş yavaş olacak şekilde ılık su ekleyin ve hamuru yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve ele hafif yapışan bir hamur elde ettikten sonra hamuru iri parçalara ayırın ve parçaların üzerini nemli bir bez ile örtün.
15 dakika kadar nemli bezin altında dinlendirdiğiniz hamur parçalarını uzunlamasına olacak şekilde açın. Her bir hamurun içerisine, tuzsuz peynir, yumurta ve toz şeker karışımından ekleyip, hamurları pide şeklinde kapatın. Tüm hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra böreklerinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10- 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!

Şekerli peynirli börek tarifinin püf noktası, hamurunda saklıdır. Hamurun ele hafif yapışır formda ve yumuşak olması önemlidir. Ayrıca hamuru dinlendirme aşamasında nemli bez kullanmak da hamurun daha iyi açılmasını sağlayacaktır.

Şekerli peynirli börek bir tatlı olarak değerlendirilebileceği için çay ile birlikte servi edilebilir. Bu böreğin yanına ekstra bir yemek hazırlamaya gerek yoktur. Ancak arzu edenler damak zevklerine bağlı olarak narlı veyahut da farklı meyvelerden oluşan salatalar hazırlayabilirler.

Şekerli peynirli böreğin tarifinin yanı sıra kalori hesabı da birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Kilo kontrolü sağlamaya çalışan pek çok kişi, bu börek tarifinin kaç kalori olduğunu öğrenmek üzere arama motorları üzerinden sorgulamalarda bulunmaktadır.
Yapılan hesaplara göre 1 adet şekerli peynirli börek 300 kcal’dir.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı